Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Είναι οι ξηροί καρποί βλαβεροί για την εγκυμοσύνη;

Είναι οι ξηροί καρποί βλαβεροί για την εγκυμοσύνη;

almonds-600x420Τα παιδιά μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας στους ξηρούς καρπούς, εάν οι μέλλουσες μητέρες καταναλώνουν ορισμένη ποσότητα από αυτούς.

Μελετητές που εργάστηκαν πάνω στην έρευνα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της κύησης δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για το αγέννητο μωρό.

Εκείνοι που πάσχουν από τέτοιου είδους αλλεργίες μπορούν να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα αν φάνε ή έρθουν σε επαφή με όλα τα είδη ξηρών καρπών, ενώ όσοι επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό είναι δυνατόν να εμφανίσουν αναφυλακτικό σοκ.

Οι γιατροί παλαιότερα συμβούλευαν τις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν τα φιστίκια, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό στις αλλεργίες μέσα στην οικογένεια, με το φόβο μήπως το παιδί γίνει αλλεργικό. Σύμφωνα, όμως, με τη νέα αυτή μελέτη οι ξηροί καρποί δεν είναι βλαβεροί για το παιδί στην περίπτωση που η μητέρα δεν έχει αλλεργία σε αυτούς.

A7GEAW_2378638bΟι ερευνητές εξέτασαν 8.205 παιδιά εκ των οποίων τα 308 είχαν τροφικές αλλεργίες, ενώ τα 140 παρουσίαζαν αλλεργικές αντιδράσεις όταν έτρωγαν ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα φιστίκια Αιγίνης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν τα παραπάνω πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργίας. Ωστόσο, αυτό δεν παρατηρήθηκε στα παιδιά με αλλεργικές μητέρες, όπως αναφέρει το περιοδικό JAMA Pediatrics.

Μέχρι πρόσφατα οι γονείς ήταν ενδεδειγμένο να μην δίνουν στα παιδιά τους ξηρούς καρπούς έως την ηλικία των 3 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα μελέτη οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να περιορίζουν από τη διατροφή τους οποιοδήποτε είδος ξηρών καρπών, καθώς πρόκειται για μια καλή πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ που αποτρέπει τις ζημιές στον εμβρυϊκό νευρικό σωλήνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.