Αρχική Infokids Συνταγές Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους λιλιπούτειους σεφ!

Χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους λιλιπούτειους σεφ!

PB080122 copy2Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν και τα παιδιά θα έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους. Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία και δώστε τη δυνατότητα στους μικρούς σεφ να σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα διακοσμήσουν το εορταστικό τραπέζι.

Διακοσμητικός χιονάνθρωπος από ζαχαρόπαστα

Υλικά

Ζαχαρόπαστα σε χρώμα: άσπρο, μαύρο, κόκκινο, πορτοκαλί

Εκτέλεση:

Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη λευκή ζαχαρόπαστα. Σχηματίζουμε μια μικρότερη μπάλα (για το κεφάλι). Παίρνουμε ένα κομμάτι κόκκινη ζαχαρόσαστα και δίνουμε κυκλικό σχήμα για το καπέλο. Τοποθετούμε το καπέλο στο κεφάλι του χιονάνθρωπου και το πιέζουμε ελαφρά. Με μια οδοντογλυφίδα πατάμε περιμετρικά το καπέλο

Σχηματίζουμε μια μικρή μπαλίτσα με την άσπρη ζαχαρόπαστα και την τοποθετούμε πάνω στο σκούφο. Παίρνουμε ένα κομμάτι κόκκινη ζαχαρόμαστα και το ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα (για το κασκόλ). Περνάμε το κασκόλ γύρω από το λαιμό του χιονάνθρωπου Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια με τη μαύρη ζαχαρόπαστα.Με μια οδοντογλυφίδα πιέζουμε τα μπαλάκια στο σώμα του χιονάνθρωπου για κουμπιά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα μάτια του χιονάνθρωπου.Σχηματίζουμε ένα μικρό κώνο με τη πορτοκαλί ζαχαρόπαστα για τη μύτη του χιονάνθρωπου και με τη βοήθεια της οδοντογλυφίδας τη τοποθετούμε το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Τέλος με την οδοντογλυφίδα πιέζουμε το κασκόλ για να κάνουμε σχέδιο με τρυπίτσες.

homemade-holiday-lollipopsΧριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια

Υλικά

200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό
χρώµατα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας µας (προαιρετικά)
500 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ρίχνουµε τη ζάχαρη σε µια βαθιά κατσαρόλα.Προσθέτουµε το νερό.Ρίχνουµε και τη γλυκόζη. Αν θέλουµε να φτιάξουµε µονόχρωµα γλυφιτζούρια, προσθέτουµε µαζί και λίγες σταγόνες από το χρώµα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας µας.Βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να βράσει χωρίς να ανακατεύουµε. Αν έχουµε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούµε πότε η θερµοκρασία της καραµέλας θα φτάσει τους 150° C.Αν δεν έχουµε θερµόµετρο, παίρνουµε µε ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραµέλα που βράζει και τη ρίχνουµε σε ένα µπολ ή ποτήρι µε κρύο νερό. Τη µαζεύουµε µε το χέρι και, αν δούµε ότι κρυσταλλώνει και γίνεται αρκετά σκληρή, τότε η καραµέλα είναι έτοιµη, ενώ, αν είναι µαλακή, συνεχίζουµε το βράσιµο. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουµε την καραµέλα να ηρεµήσει για 1 λεπτό.

Σε µια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα ρίχνουµε µε µια κουτάλα µικρή ποσότητα από την καραµέλα, η οποία από µόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήµα. Το µέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουµε. Οσο τα γλειφιτζούρια είναι ακόµη ζεστά, µπορούµε να κολλήσουµε στην επιφάνειά τους καραµελάκια, ζαχαρωµένα λουλούδια κ.ά. Πριν προλάβει να κρυώσει η καραµέλα, πιέζουµε στο κέντρο της καλαµάκια για γλειφιτζούρι.

christmas candy kebabsΧριστουγεννιάτικα σουβλάκια ζαχαρωτών

Υλικά:

ζαχαρωτά σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα

Εκτέλεση

Θα πάρετε τα ζαχαρωτά που συγκεντρώσατε και θα τα περάσετε εναλλάξ σε ευφάνταστους συνδυασμούς από τα καλαμάκια για σουβλάκια. Στο τέλος κάθε καλαμακίου μπορείτε να προσθέσετε από έναν φιόγκο!

4164418258_ba9b35bedf_zXριστουγεννιάτικο δέντρο με brownie 

180γρ. κουβερτούρα
180γρ. βούτυρο
180γρ. ζάχαρη
3 αυγά
4κ. σούπας νερό
50 γρ. αλεύρι

Για τη διακόσμηση:

πράσινο γλάσο ζαχαροπλαστικής
κουφετάκια τύπου
γλειφιτζούρια

Bάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους μέχρι να σφίξει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι (κοσκινίζοντάς το) και τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά σε μαρέγκα και έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μιά ξύλινη κουτάλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180) για 25'. Μόλις το κεικ κρυώσει το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Εν συνεχεία τα διακοσμούμε με το πράσινο γλάσο, τα κουφετάκια και μπήγουμε το κάτω μέρος από ένα μικρό γλειφιτούρι για να σχηματιστεί ο κορμός του δέντρου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.