Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ

Ελάτε να φτιάξουμε τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα των φετινών γιορτών. Εμείς τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο και το σπίτι μοσχομυρίζει. Δοκιμάστε τα και θα γίνουν και δικά σας αγαπημένα.

Υλικά

150 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο
125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
75 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 αυγό μικρό
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
150 γρ. μέλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
550 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ ξερό
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το φτερό (η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή, μην σας προβληματίσει). Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη την ανοίγουμε με έναν πλάστη και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170◦C-180◦C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να στεγνώσουν.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο κορμό κάστανο

Κέικ μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Κέικ με επικάλυψη καραμέλας