Αρχική Νέα Από τα σπήλαια στα e-books στο Ευγενίδειο ίδρυμα

Από τα σπήλαια στα e-books στο Ευγενίδειο ίδρυμα

Τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια για σχολικές ομάδες δημοτικών και γυμνασίων διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα εργαστήρια εντάσσονται σε ένα ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τα σπήλαια στα e - books».

Θέμα του πρώτου εργαστηρίου είναι η «Γνωριμία των μαθητών με τη Βιβλιοθήκη», του δεύτερου η «Η ιστορία της Γραφής», ενώ του τρίτου «Η ιστορική διαδρομή της Βιβλιοδεσίας».
Στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν τα παιδιά σε γνωριμία με το χώρο του βιβλίου, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αναπτύσσουν την αγάπη τους για το βιβλίο και το θεσμό της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Συμμετοχές σχολείων: Το σχολείο θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον κ.Κουρουβακάλη, στο τηλέφωνο 210-9469634 ή στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210-9469631-632.

Η Βιβλιοθήκη έχει διαμορφώσει διαφορετικές παρουσιάσεις για τις σχολικές τάξεις του δημοτικού και για τις σχολικές τάξεις του γυμνασίου.

Εξάλλου, ξεκινά τον Οκτώβριο η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου. Αφορά παιδιά από πέντε έως δέκα ετών και πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, πάντα Σάββατο, από τις 11:30 ως τις 13:00.
Τα μέλη της Παιδικής Λέσχης θα συναντιούνται με τη συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου και την παιδαγωγό Νατάσα Ψαριανού και, με αφορμή ένα μύθο, μία ιστορία ή ένα παραμύθι, θα διαβάζουν, θα συζητούν, θα ζωγραφίζουν και κυρίως θα παίζουν.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2011, η δεύτερη στις 5 Νοεμβρίου, η τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου και ακολουθούν άλλες ημερομηνίες το 2012.
Τα μέλη της λέσχης μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις και η συμμετοχή είναι ελεύθερη, είναι όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 94 69 631 και 632, από Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 - 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 - 14:00.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.