Αρχική Διάφορα «Βιώνοντας το Σέλας». Ειδικό Αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Θερινό Ηλιοστάσιο

«Βιώνοντας το Σέλας». Ειδικό Αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Θερινό Ηλιοστάσιο

Το Θερινό Ηλιοστάσιο γιορτάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και προσκαλεί το κοινό σε μíα μοναδική όσο και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας».

Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο κ. Terence Murtagh, Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλανηταρίων στον κόσμο και μία από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται άμεσα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, προκειμένου να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα αυτόν.

Ο κ. Τerence Murtagh, πέρα από την εξαιρετική τεχνογνωσία και την τεράστια εμπειρία του, είναι ο ίδιος ένας καλλιτέχνης και δημιουργός της εξαιρετικής πλανηταριακής παράστασης με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας». Για την δημιουργία της παράστασης αυτής ο κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκα αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Η 25λεπτη παράσταση που δημιούργησε είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (950 τ.μ.). Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή, ο κ. Murtagh προτείνει στο Ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σ’ όλους εκείνους που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.

Ο κ. Terence Murtagh θα βρίσκεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μία και μόνον ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, οπότε και θα προβληθεί η παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας».

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρείς προβολές: στις 20:00, στις 21:00 και στις 21:30. Ο δημιουργός θα έχει επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό και να μοιραστεί μαζί του τις συναρπαστικές του εμπειρίες, κατά την διάρκεια της πρώτης παράστασης στις 20:00.

*Σημειώνεται ότι η είσοδος και στις τρεις προβολές είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 19:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Πότε: Τρίτη 21 Ιουνίου 2011
Πού: Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.