Αρχική Infokids Υγεία «Λουκέτο» στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα του Παίδων «Αγία Σοφία»

«Λουκέτο» στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα του Παίδων «Αγία Σοφία»

Την διακοπή της λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του παιδιατρικού νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έπειτα από προβλήματα μεταξύ του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Έτσι τα περίπου 35 μωρά και παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της μοναδικής παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας του ΕΣΥ προκειμένου να υποβληθούν στη σωτήρια για τη ζωή τους επέμβαση θα διακομίζονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Όπως υποστήριξε ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας, πρόκειται για μια προσωρινή λύση που δεν θα επιβαρύνει τις οικογένειες ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον κ.Παπασάββα οι διαπληκτισμοί μεταξύ των τριών γιατρών της Μονάδας σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό των περιστατικών ως επείγοντα ή τακτικά οδήγησε σε δυσλειτουργίες που είχαν ως αποτέλεσμα να «την πληρώνουν» οι μικροί ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Όπως, διαβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου διεξάγεται ΕΔΕ για το θέμα ενώ προωθείται η αξιολόγηση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών, όπου υπάγεται και η Μονάδα, από εξωτερικούς επιστήμονες με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι  το 0,8% των βρεφών που γεννιούνται κάθε χρόνο, πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι περίπου 880 -1.000 μωρά γεννιούνται με καρδιολογικά προβλήματα, εκ των οποίων χειρουργικά αντιμετωπίζονται περίπου τα 500.

Αντιδράσεις

Την αντίθεσή τους στη συγχώνευση της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγ. Σοφία», εκφράζουν 48 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου, με έγγραφό τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τη διοίκηση του Παίδων.
Στο πλευρό γιατρών και εργαζομένων τάσσεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος με επιστολή του ζητά από τον υπουργό Υγείας, την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της καρδιοχειρουργικής εντατικής μονάδας, καθώς και την ενίσχυση του παιδοκαρδιοχειρουργικού τμήματος με το απαραίτητο προσωπικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.