Αρχική Περιβάλλον «Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» ξανά στο σχολείο

«Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» ξανά στο σχολείο

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, Σούλα Ανακυκλωσούλα και Διονύσης Διαχωρίσης, επιστρέφουν στα σχολεία για ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσης και διασκέδασης μαζί! Τα σούπερ μάρκετ My market, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Πράξεις Ευθύνης», υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» κατά την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του είχε τη χαρά να εκπαιδεύσει 3.500 μικρούς μαθητές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωαη. Μέσα από ένα εξαιρετικό υλικό και βιωματικό παιχνίδι έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μελέτη του τρίπτυχου της λύσης: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στον ομότιτλο Σχολικό Διαγωνισμό στον οποίο οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με 310 ομαδικά έργα ζωγραφικής. Τα 10 καλύτερα βραβεύτηκαν από τα καταστήματα My market σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης Athens In Action. Το βραβείο για κάθε διάκριση ήταν μία συλλογή από τίτλους βιβλίων περιβαλλοντικού περιεχομένου για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα και φέτος απευθύνεται σε μαθητές α’ & β’ δημοτικού και υποστηρίζεται από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και θα ολοκληρωθεί με τη διενέργεια Σχολικού Διαγωνισμού στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η πραγματοποίηση του Προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό QualityNet Foundation και εντάσσεται στον θεσμό του «Μαραθωνίου Περιβάλλοντος», μια πρωτοβουλία του Οργανισμού για την προώθηση της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.