Αρχική InfoMommy Νέα «Ο άλλος μου εαυτός» με τον Μελ Γκίμπσον και τη Τζόντι Φόστερ σε ρόλους-έκπληξη

«Ο άλλος μου εαυτός» με τον Μελ Γκίμπσον και τη Τζόντι Φόστερ σε ρόλους-έκπληξη

Ο Μελ Γκίμπσον συναντά την Τζόντι Φόστερ και μας αποκαλύπτει τον «άλλο του εαυτό», σε έναν ρόλο που έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη κινηματογραφική του εικόνα.

Η Τζόντι Φόστερ συμμετέχει στην τρυφερή αυτή κομεντί με διπλή ιδιότητα: ως σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον. Μια γλυκόπικρη οικογενειακή σάγκα που σκιαγραφεί με ευαισθησία τα ψυχολογικά προβλήματα, έχοντας στον βασικό ρόλο έναν ηθοποιό που βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όπως και ο ήρωας. Οι κινηματογραφικοί δρόμοι της Τζόντι Φόστερ και του Μελ Γκίμπσον διασταυρώνονται και πάλι μετά το «Maverick», την προηγούμενη πετυχημένη συνεργασία τους.

Η υπόθεση με λίγα λόγια
Ο Γουόλτερ Μπλακ βυθίζεται στην κατάθλιψη, υπό το βλέμμα της συζύγου του Μέρεντιθ, η οποία αισθάνεται πλέον ανήμπορη να τον βοηθήσει. Ο μικρότερος γιος, Χένρι κλείνεται στον εαυτό του, ενώ ο μεγαλύτερος, ο Πόρτερ γράφει τις εκθέσεις των συμμαθητών του για να κερδίσει χρήματα. Στον επαγγελματικό στίβο η πραγματικότητα διαγράφεται δυσοίωνη καθώς η εταιρεία με παιχνίδια που διατηρούσε ο Γουόλτερ οδεύει προς τη χρεοκοπία. Η Μέρεντιθ αποφασίζει να διώξει τον Γουόλτερ από το σπίτι και αυτός βυθίζεται στο αλκοόλ και την αυτοκαταστροφή. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ο Γουόλτερ ανακαλύπτει τον πιο απρόσμενο σύμμαχο: μια κούκλα κάστορα που του μιλά και μάλιστα με βρετανική προφορά, τον Μπίβερ. Με τη βοήθεια της μυστηριώδους κούκλας, ο Γουόλτερ επιστρέφει στο σπίτι του και σύντομα παραχωρεί τον απόλυτο έλεγχο στον Μπίβερ…

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία της ταινίας είναι ο ίδιος ο κάστορας και το πώς επηρεάζει όχι μόνο τους χαρακτήρες, αλλά και το καστ. Ιδιαίτερα τον Μελ Γκίμπσον, ο οποίος έδωσε τα πάντα για να προετοιμαστεί γι' αυτό το κομμάτι του ρόλου. Μέχρι τη στιγμή που άρχισαν τα γυρίσματα, ήταν ήδη αρκετά ικανός στο να χειρίζεται την κούκλα κάστορα, να της δίνει φωνή και προσωπικότητα. Όπως τονίζει ο ηθοποιός «η δυναμική τού να έχεις μια κούκλα στο χέρι σου και να μιλάει αντί για σένα ουσιαστικά σου δίνει λίγη ελευθερία και υπάρχει μια περίεργη, πηγαία μαγεία σε αυτό».

Ο Γκίμπσον έγινε ειδικός στο να ελέγχει τις κινήσεις του χεριού του για να εκφράσει τα λόγια, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του κάστορα. «Ο Μελ τα πήγε καλά με τη χρήση της κούκλας», υποστηρίζει η Φόστερ: «Όσο περνούσε ο καιρός και ο Μελ καλυτέρευε στο να συγχρονίζει τα χείλη του με την ομιλία της κούκλας, άρχιζες να ξεχνάς ότι η κούκλα δεν ήταν αληθινό άτομο».

Παίζουν οι: Τζόντι Φόστερ, Μελ Γκίμπσον, Τζένιφερ Λόρενς, Άντον Γέλτσιν. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.