Αρχική Νέα «Ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο του ‘40!» - Γράμμα του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού Γ. Κοκκινάκη στο infokids.gr

«Ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο του ‘40!» - Γράμμα του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού Γ. Κοκκινάκη στο infokids.gr

Παιδιά, αφού διαβάσετε την ιστορία που μας έστειλε ο Γιώργος, σκεφτείτε αν έχετε κι εσείς κάποια παρεμφερή ιστορία μέσα στην οικογένεια ή αν έχετε ακούσει ή διαβάσει κάτι σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στείλτε μας το mail σας στο info@infokids.gr.

«Κάποτε ο παππούς μου μου είχε διηγηθεί πώς ξεκίνησε να πάει στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών. Αλλά πριν σας πω την ιστορία του, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο παππούς μου είναι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν με γενναιότητα και αυτοθυσία στα βουνά της Πίνδου.
Ήταν πολύ νέος όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος. Όμως, όπως μου είπε, δεν δίστασε ούτε λεπτό. Ήθελε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα. Για αυτό και κατατάχτηκε αμέσως.
Μου φάνηκε πολύ περίεργο που έφυγε για τον πόλεμο με γέλια και χαρές. Ήταν σίγουρος, μου είπε, ότι θα γύριζε πίσω πολύ γρήγορα και μάλιστα νικητής.
Τα πράγματα στο μέτωπο ήταν πολύ δύσκολα. Το κρύο, το χιόνι, αλλά και η πείνα, η κούραση, οι κακουχίες, έκαναν την κατάσταση αφόρητη. Όμως ο ένας στρατιώτης στήριζε τον άλλο στις δύσκολες στιγμές. Και ο ελληνικός στρατός προήλαυνε αφήνοντας άφωνο ολόκληρο τον κόσμο με τα κατορθώματά του.
Κάποια μέρα όμως ένας φίλος του παππού από το μέτωπο χτυπήθηκε στη μάχη. Ο παππούς μου ήταν κοντά συνεχώς αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό. Έτσι ο φίλος του έγινε ένας από τους χιλιάδες ήρωες αυτού του πολέμου που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.
Πριν από λίγες ημέρες είπα την ιστορία του παππού μου στους συμμαθητές μου, μέσα στην τάξη. Η δασκάλα μου συγκινημένη μας είπε “καταλάβατε παιδιά μου γιατί εμείς δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι”»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.