Αρχική Περιβάλλον «Τα Δάση της Ελλάδας». Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Τα Δάση της Ελλάδας». Παρουσίαση Βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Σπύρου Ντάφη, “Τα Δάση της Ελλάδας”, προσκαλούν το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Στην έκδοση “Τα Δάση της Ελλάδας” ο κ. Σπύρος Ντάφης παρουσιάζει, μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τη μεγάλη ποικιλία των δασών της Ελλάδας και αναλύει τις κυριότερες ωφέλειες που πηγάζουν από το δάσος και επηρεάζουν τη ζωή μας.

Στο πρώτο μέρος συγκεντρώνονται οι κυριότερες λειτουργίες του δάσους ενώ στο δεύτερο γίνεται αναλυτική περιγραφή 44 τύπων ελληνικών δασών, από το ημιερημικά του φοινικοδάσους στο Βάι της Κρήτης έως τα σκανδιναβικά οικοσυστήματα των ψυχρόβιων δασών της σημύδας.

Ο ίδιος ο συγγραφέας επισημαίνει στον επίλογο της έκδοσης «Ελπίζω το βιβλίο αυτό να αποτελέσει την αφορμή για μια καλύτερη προσέγγιση του κοινού και ιδιαιτέρως των νέων με το δάσος, με την ελπίδα να το επισκεφθούν, να το αγαπήσουν, να το προστατεύσουν».

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Δασών 2011, θα μιλήσουν οι κ.κ.:

• Κώστας Καρτάλης, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.
• Σταύρος Δήμας, τ. Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. για το Περιβάλλον.
• Γιώργος Αμοργινιώτης, Ειδικός Γραμματέας Δασών ΥΠ.Ε.Κ.Α..
• Σπύρος Ντάφης, ομότιμος Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού
Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Άρης Πορτοσάλτε, Διευθυντής ΣΚΑΙ 100.3.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9469688.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.