Αρχική Νέα Άνεργος πατέρας πετυχαίνει "κούρεμα" χρέους κατά 70%

Άνεργος πατέρας πετυχαίνει "κούρεμα" χρέους κατά 70%

Το Εφετείο Ηρακλείου εκδίκασε «κούρεμα» κατά 70% στα χρέη άνεργου πατέρα δύο παιδιών.

Ο υπερχρεωμένος πατέρας είναι άνεργος από το 2010 και προσέφυγε στο νομικό τμήμα της Ενωσης Καταναλωτών Ηρακλείου λόγω αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις που ανέρχονταν σε 151.749,93 ευρώ σε τρεις τράπεζες με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα σπίτι 70 τ.μ. στο οποίο έχει ποσοστό 50%.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου ορίσθηκε επί τετραετία, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.

Παράλληλα για την προστασία της κύριας κατοικίας ο πολίτης θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής της αξίας, (80.000: 2 = 40.000 x 85% = 34.000 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια. Επίσης ο χρόνος έναρξης καταβολής των δόσεων για την προστασία της κύριας κατοικίας ορίσθηκαν τα τρία χρόνια από τη δημοσίευση της απόφασης.

Προέκυψε, όπως τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, συνολικό κούρεμα χρέους κατά 70%.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου με ανακοίνωση της ευχαρίστησε το νομικό της τμήμα για την τεκμηρίωση και τελεσίδικη επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης και συμβουλεύει τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την παραπάνω περίπτωση να έρθουν σε επαφή μαζί της για πληροφορίες και συμβουλές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.