Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Άρωμα Ελλάδας στην καρδιά του Τορόντο

Άρωμα Ελλάδας στην καρδιά του Τορόντο

Αν δείτε φωτογραφίες του δρόμου Ντάνφορθ στο Τορόντο του Καναδά, χωρίς κάποιος να σας έχει ενημερώσει για το πού ακριβώς βρίσκεται το μέρος αυτό, μάλλον θα πείτε ότι πρόκειται για μια τουριστική περιοχή κάπου στην Ελάδα. Με τόσες ελληνικές σημαίες να κυματίζουν σε κάθε κολόνα του δρόμου και ελληνικές επιγραφές (μαζί με τις αγγλικές), τι να υποθέσετε. Εδώ, οι πινακίδες στους δρόμους είναι όλες γραμμένες στα αγγλικά και στα ελληνικά. Δίπλα στο… «Pape Str..» θα δείτε και την πινακίδα που γράφει: «Οδός Πέιπ». Και όπως καλά αρχίζετε να καταλαβαίνετε, δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Αλλά πού; Στην οδό Ντάνφορθ στο Τορόντο του Καναδά.

Εάν βρεθείτε στον οδό Ντάνφορθ του Τορόντο θα νομίζετε ότι είστε στην Ελλάδα. Οι ταμπέλες στα μαγαζιά γράφουν «Megas Alexandros», «Souvlaki», «Gyros», «Romeo», «Christina’s», «Kafeneion», «Neon Cafe», «Φαρμακείο», ακόμα και «Ιατρείον».
Μη διστάσετε να μπείτε σε ένα αρτοποιείο και να ζητήσετε «tyropita» ή «touloumbes», όπως ακριβώς θα κάνατε, εάν βρισκόσασταν οπουδήποτε στην Ελλάδα. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα πληρώσετε σε δολάρια Καναδά και όχι σε ευρώ.

Στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η οδός Ντάνφορθ στην καρδιά του Τορόντο «μιλάει» ελληνικά. Μοιάζει σαν μια νησίδα Ελλάδας που έχει ταξιδέψει κι έχει «ριζώσει» πέρα από τον Ατλαντικό. Εκεί στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το σιντριβάνι, το μικρό αμφιθέατρο, τις δωρικές κολόνες και την μπρούτζινη προτομή του μεγάλου στρατηλάτη, καίει η Φλόγα του Μαραθωνίου, χάρη στη φροντίδα του Οργανισμού Επιχειρηματιών της Ντάνφορθ, «Greek Town on the Danforth Business Improvement Association».

Στην πλατεία αυτή γίνονται οι παρελάσεις της ελληνικής παροικίας, κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου και κατατίθενται στεφάνια στις εθνικές εορτές, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού. Οι ελληνικές σημαίες που στολίζουν τον δρόμο, είναι περίπου 200 και αντικαθίστανται δύο φορές τον χρόνο, ώστε να μην είναι ποτέ φθαρμένες. Επιπλέον, ο Οργανισμός, πέρα από τη δραστηριότητά του στην Ντάνφορθ, με τις δωρεές του στηρίζει τα δύο ελληνικά γηροκομεία, το θεατρικό σχήμα και το Νοσοκομείο της περιοχής, ενώ έχει προσφέρει χρήματα και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα.

Επίσης, χρηματοδοτεί δέκα γάμους κάθε χρόνο, ζευγαριών που δεν είναι Έλληνες, αλλά επιθυμούν να παντρευτούν στην Ελλάδα.

Και η ελληνική πατέντα
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κολόνες στην οδό Ντάνφορθ, από τη βάση έως τη μέση, είναι καλυμμένες με ένα ειδικό υλικό, σαν αυτοκόλλητο, το οποίο απεικονίζει τον χάρτη της Ελλάδας και την ελληνική σημαία.

Πρόκειται για «πατέντα» που έχει προτείνει το «Greek Town on the Danforth BΙΑ» κι έχει εγκρίνει ο Δήμος του Τορόντο: πάνω σε αυτό το υλικό δεν μπορεί να κολλήσει τίποτα κι έτσι ο δρόμος δεν απειλείται από την αφισορύπανση!

Πηγή: Έθνος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.