Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο ευρωπαϊκών μαθητικών διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες μαθητές.

Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για το Ευρωπαϊκό έργο 10ACTION, που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας. Συμμετείχαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό φωτογραφίας οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν τα 2 πρώτα διεθνή βραβεία του διαγωνισμού.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την οπτική σκοπιά των παιδιών και των εφήβων. Πιο συγκεκριμένα θα εκτεθούν:

• 2700 έργα ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικού, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια,

• 400 έργα φωτογραφίας από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και

• 150 έργα από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ιδεών – κατασκευών με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», (Κτίριο «Δ12»), Πειραιώς 100, Γκάζι, από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη.

Ώρες προσέλευσης κοινού:

27 και 28 Ιουνίου 9:00 – 21:00

25, 26 και 29 Ιουνίου 9:00 – 17:00 και το βράδυ 21:30 – 24:00

(κατά τις βραδινές ώρες η είσοδος είναι δυνατή μόνο στους επισκέπτες των συναυλιών που διοργανώνονται στην κεντρική αυλή της Τεχνόπολις).