Αρχική InfoMommy Νέα Έκθεση Φωτογραφίας "Στάση: ΜΟΥΣΕΙΟ" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έκθεση Φωτογραφίας "Στάση: ΜΟΥΣΕΙΟ" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Στάση: ΜΟΥΣΕΙΟ" των Άννας Μαρίας Χατζηστεφάνου και Φώτη Γ. Πλέγα φιλοξενεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 8 Μαΐου.

Οι φωτογράφοι απευθύνθηκαν στους κατοίκους της περιοχής γύρω από το Μουσείο και τους ζήτησαν να φωτογραφηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του, καθώς και στον «Κήπο του Μουσείου». Αφορμή για το εγχείρημα αποτέλεσε η φωτογραφική δουλειά του Theo Chalmers στο Ashmolean Museum της Οξφόρδης, το 2009.

Εδώ, στόχος των φωτογράφων ήταν να δώσουν στους κατοίκους της περιοχής τη δυνατότητα να εκφράσουν την προσωπική τους σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο δημιουργώντας μια εικόνα - αντανάκλαση του νέου, σημαντικού ρόλου, που μπορεί και θα πρέπει να παίξει το Μουσείο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας. Ενός ρόλου που υπαγορεύεται από τις αλλαγές και τις μετατοπίσεις στις κοινωνικές, γεωγραφικές και ιδεολογικές ισορροπίες και ανάγκες, που διαμορφώνουν τη σημερινή Αθήνα.

Τριάντα δύο άτομα όλων των ηλικιών φωτογραφήθηκαν σε διαφορετικά σημεία, που συναποφασίστηκαν με τους φωτογράφους. Στο φακό αποτυπώνονται οι διαφορετικές όψεις της ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαχρονικά από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, ταυτόχρονα δε φωτίζονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όψεις της σχέσης εκτεθειμένων και ‘δραστών’ με το Μουσείο.

Είσοδος ελεύθερη.

Διάρκεια έκθεσης και ώρες λειτουργίας

8 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2012
Δευτέρα, 13:30-20:00, Τρίτη έως Κυριακή, 08:00-15:00

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44
Tηλ: 210 8217 724


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter