Έκθεση 60 Έργων Ελλήνων & Γάλλων Καλλιτεχνών με θέμα «Καμμένη Γη» (Terre Brule)

Η Έκθεση λειτουργεί υποστηρικτικά για τα πυρόπληκτα χωριά της Πελοποννήσου και της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.
Εξήντα έργα πολύ σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα «Καμμένη Γη» πρόκειται να παρουσιαστούν στις 23 Δεκεμβρίου και ώρες 10 πμ. – 1 πμ. και 6.μ.μ – 9 μμ. σε μια μεγάλη έκθεση στον ΓάλλοΕλληνικό Σύνδεσμο (Πλατεία Κολωνακίου 2 τηλ 210 3606231) με στόχο τα έσοδα να διατεθούν σε δυο πυρόπληκτα χωριά της Πελοποννήσου. Τα Διάσελλα της Ηλείας και την Φτέρη της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.
Την έκθεση οργανώνει η ιστορικός τέχνης κυρία Βάσια Καρκαγιάννη – Καραμπελιά σε συνεργασία με τον ΓαλλόΕλληνικό Σύνδεσμο, το Μουσείο Βορρέ, τον σύλλογο Andre Marlaux.
Ο γνωστός οινοπαραγωγός Άγγελος Ρούβαλης εκπροσωπώντας την ΕΤ.Ε.Π.Α. (Εταιρεία Επιστήμης και Πολιτισμού Αιγιάλειας) δήλωσε ότι «Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης των ενεργών στοιχείων της περιοχής στην λογική της ποιοτικής παραγωγής, του πολιτισμού, και της ενημέρωσης (Μετεωρολογικοί σταθμοί, Laptop σε αμπελουργούς, καταγραφή μουσικής αμπελοοινικής παράδοσης κ.α.)».
Ανάμεσα στους καταξιωμένους καλλιτέχνες που παραχώρησαν έργα τους συγκαταλέγονται οι κύριοι Βαλαωρίτης, Βορρές, Καραβούσης, Ξενάκης, Θεόδωρος, Λαζόγκας, Σόρογκας, και Διοχάντη κ.α..