Αρχική InfoTeens Νέα Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε τη «στολή του Spiderman»

Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε τη «στολή του Spiderman»

EVL-Pic-2ndΟι Έλληνες μάς κάνουν υπερήφανους στο εξωτερικό με τα επιτεύγματά τους δείχνοντας το πόσο εξαιρετικά μυαλά διαθέτει η χώρας μας και δυστυχώς μένουν ανεκμετάλλευτα αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Παρολαυτά, ο δικός μας Βίκτωρας Ματεεβίτσι, υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Οπτικοποίησης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, έκανε την ανατροπή και κατασκεύασε εξαρχής την αόρατη στολή του Spiderman που όλοι μας λατρέψαμε διαβάζοντας τις εικονογραφημένες περιπέτειες του υπερήρωα.

EVL-Pic-1st

Συγκεκριμένα, ο  Ματεεβίτσι κατασκεύασε μια στολή που διαθέτει μικροσκοπικούς ρομποτικούς βραχίονες, συνδεδεμένους με μια σειρά υπερηχητικών αισθητήρων. Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν κοντινά αντικείμενα ή γενικά νιώσουν κίνηση, ασκούν πίεση στο σώμα του ατόμου που φοράει τη στολή, πίεση η οποία μάλιστα αυξάνεται όσο πλησιάζει ο «κίνδυνος». Η στολή διαθέτει επτά αισθητήρες, έτσι ώστε να παρέχει κάλυψη σχεδόν 360 μοιρών στον χρήστη. Σύμφωνα με το Forbes, δοκιμές της εφεύρεσης έγιναν σε φοιτητές που φόρεσαν τη στολή με καλυμμένα τα μάτια τους. Στη συνέχεια, δέχτηκαν «επιθέσεις» στις οποίες αντιδρούσαν εκτοξεύοντας χάρτινες λεπίδες. Η αντίδραση προς την «απειλή» ήταν επιτυχημένη στο 95% των περιπτώσεων. Η στολή, που ζυγίζει λιγότερο από ενάμισι κιλό, δοκιμάζεται τώρα για περιπτώσεις βαδίσματος με κλειστά μάτια, ώστε να ελεγχθεί πιθανή χρήση της από τυφλούς.  Η πρωτότυπη κατασκευή κόστισε περίπου 500 δολάρια και ο Ματεεβίτσι με τους συνεργάτες του ερευνούν τρόπους μαζικής παραγωγής ώστε να μειωθεί το κόστος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter