Αρχική Νέα Έλληνες μαθητές στον 7ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Έλληνες μαθητές στον 7ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

φωτο Shell

Ένα υψηλής τεχνολογίας μονοθέσιο, που σχεδίασαν μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αιγάλεω, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 27ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell (28-29 Μαίου) στη Γερμανία. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι μαθητές δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τον σημαντικότερο διαγωνισμό ενεργειακής αποδοτικότητας της Γηραιάς Ηπείρου.

Το όχημα κατασκευάστηκε από τη δεκαμελή ομάδα, σε ώρες πέραν του κανονικού προγράμματος, καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα δε θεωρείται μάθημα.

Η «Ίρις»- έτσι ονομάζεται το μονοθέσιο- «γεννήθηκε» στο μηχανουργείο που διαθέτει το ΕΠΑΛ, ενώ το μόνο αγορασμένο στοιχείο είναι ο κινητήρας των 30 κ. εκ. της Subaru που παρήγγειλαν οι καθηγητές από την Αμερική. Η «μπανιέρα» που αποτελεί τη βάση της είναι φτιαγμένη από ανθρακόνηματα και είναι πανάλαφρη.

Η ομάδα του ΕΠΑΛ Αιγάλεω, κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών -η φετινή είναι η ένατη- καθώς και το επίσημο πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, με επίδοση 471 χιλιομέτρων ανά λίτρο, που πέτυχε το 2007 με το όχημα «Πήγασος».

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για τη συμμετοχή θα το πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα λάβουν ως επιδότηση από το πρόγραμμα «Τεχνομάθεια» που όμως δεν εξασφαλίζει ούτε καν τις διανυκτερεύσεις της αποστολής.

Μόνο το κόστος εξέλιξης του πρωτοτύπου «Ίρις» είναι στα 15.000 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.