Αρχική Περιβάλλον Ένας απίθανος οικο-αρχιτέκτονας!

Ένας απίθανος οικο-αρχιτέκτονας!

Ο Daniel Carajal, μένει στην Ουρουγουάη. Μια μέρα είδε δύο πουλάκια Horneros να κτίζουν τη φωλιά του στο παράθυρό του. Δεν έχασε χρόνο. Η φωτογραφική του κάμερα καθημερινά κατέγραφε τις κινήσεις των μικρών πουλιών. Το χτίσιμο κράτησε περίπου ένα μήνα. Τα πουλιά δούλευαν καθημερινά 8-10 ώρες αλλά ποτέ την Κυριακή! Τράβηξε πάνω από 600 φωτογραφίες. Απολαύστε τις!

Τα πουλιά Horneros είναι επίσης γνωστός ως Ovenbird και είναι μέλος της οικογένειας Furnariidae. Είναι ένα ανοικτό καφέ πουλί με λίγο κόκκινο στα φτερά του.

Κατοικεί Νότια Αμερική. Οι φωλιέ τους μοιάζουν με φούρνους.Η ισπανική λέξη "hornero" προέρχεται από το horno που σημαίνει "φούρνος". Η φωλιά περιέχει 2 αίθουσες για τους 3-4 νεοσσούς που θα γεννηθούν και η είσοδος είναι κυρτή για να προστατεύσει τους νεοσσούς από τους έντονους ανέμους και από τα αρπακτικά ζώα.
Δείτε τις φωτογραφίες στο you tube:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.