Αρχική Περιβάλλον Ένα ευέξαπτο ψάρι

Ένα ευέξαπτο ψάρι

188991_555336081157919_1865900752_n

Αυτός είναι ο Sarcastic fringehead (Neoclinus blanchardi). Ένα ψάρι αρκετά οξύθυμο, που δεν το έχει σε τίποτα, όταν νιώσει να απειλείται, να επιτεθεί ανοίγοντας διάπλατα το τρομακτικό του στόμα. Διότι αυτό είναι ο κύριος μοχλός επίθεσης. Το στόμα του. Ο σαρκαστικός μας φίλος ζει στην ακτή του Ειρηνικού της Βόρειας Αμερικής.

Και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίεργα όταν έχετε δύο Sarcastic fringehead, τα οποία εμπλέκονται σε καβγά. Θα σας το πούμε με δύο λέξεις: γίνεται "πάλη στόμα με στόμα."

Το Πανεπιστήμιο του Michigan μελέτησε την ιδιοσυγκρασία των ψαριών αυτών και διαπίστωσε ότι γίνονται εξαιρετικά ευέξαπτα και επιθετικά όταν προστατεύουν  τα σπίτια τους από τους εισβολείς, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.Κατά κύριο λόγο όμως βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας στα σπίτια τους - μόνο τα κεφάλια τους προεξέχουν. Ωστόσο, μετά την πρώτη ένδειξη κινδύνου, χρησιμοποιούν τα τεράστια στόματά τους και τα βελονοειδή δόντια τους για άμυνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.