Ένα παιδί με προβλήματα ακοής, ο νέος υπερήρωας της Marvel

Ο νέος υπερήρωας της Marvel, The Blue Ear, κατά κόσμον “Το Μπλε Αυτί” δεν ακολουθεί το στερεοτυπικό πρότυπο των ηρώων που μέχρι τώρα μονοπωλούν τις σελίδες των κόμιξ ενθουσιάζοντας μικρούς αλλά και μεγαλύτερους φαν του είδους. Πρόκειται για έναν ήρωα που φοράει βοήθημα ακοής λόγω του όχι έχει χάσει το 80% της ακοής του. Πώς θα σας φαινόταν το γεγονός ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από το γράμμμα της μητέρας ενός παιδιού που αντιμετώπιζε ανάλογα ακουστικά προβλήματα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. O 4χρονος Anthony Smith από το Νιου Χαμσάιρ, γεννήθηκε με σοβαρές χρωμοσωμικές ανωμαλίες που του προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα απώλειας ακοής από το δεξί αυτί με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να φοράει ένα ακουστικό υποβοηθούμενης ακοής, το αποκαλούμενο Μπλε Αυτί, στο αριστερό του. Ο μικρός Anthony αρνιόταν πεισματικά να το φορέσει απαντώντας πεισματικά στη μαμά του ότι οι υπερήρωες δεν φορούν ακουστικά βαρηκοΐας.

Η μητέρα του παιδιού, Christina D’Allesandro, πάνω στην απελπισία της έγραψε μια επιστολή στην Marvel Comics ελπίζοντας ότι η εταιρεία κολοσσός στο χώρο των κόμιξ θα ανταποκριθεί στο αίτημά της και θα δημιουργήσει έναν νέο υπερήρωα με ακουστικά προβλήματα για να πειστεί ο γιος της να φοράει το δικό του βοήθημα. Την αμέσως επόμενη μέρα η Marvel έστειλε στον μικρό Anthony τον υπερήρωα Hawkeye ο οποίος σύμφωνα με την ιστορία του, έχει χάσει το 80% της ακοής του. Ο Anthony δεν ενθουσιάστηκε, αναγκάζοντας την εταιρία να δημιουργήσει από το μηδέν τον ήρωα Blue Ear. Ο Blue Ear με κεντρικό του μότο το “Φορώντας το βοήθημα, ακούω πάντα όσους με έχουνε ανάγκη” είναι ο προσωπικός υπερήρωας του Anthony αλλά και όλων των ανθρώπων με ανάλογα προβλήματα. Πλέον ο Anthony αισθάνεται περήφανος για το υπερφυσικό μπλε αυτί του και το φοράει διαρκώς.

Πολλές φορές, οι ιδέες και τα όνειρα των παιδιών είναι το ξεκίνημα της μεγαλειώδους πράξης. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και απλά να εκφράσουν αυτό που νιώθουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=Uaqu8KqG6b0