Αρχική Νέα Ένα παιχνίδι που σώζει ζωές

Ένα παιχνίδι που σώζει ζωές

Ένα Παιχνίδι που σώζει ΖωέςΣτην παιδική χαρά, ένα αγοράκι πέφτει από το μονόζυγο. Μοιάζει άσχημα χτυπημένο. Ο φίλος του καλεί το «166». Μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο, του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Αφού εμψυχώνει τον τραυματία, αναλαμβάνει το ρόλο… οδηγού ασθενοφόρου. Ο αγώνας δρόμου ξεκινά με στόχο να διακομίσει τον τραυματία στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» σε 90 δευτερόλεπτα!
Το πρωτότυπο σενάριο περιλαμβάνεται σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια του pc game «Επείγον» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του διοικητή του νοσοκομείου, Ματθαίου Τσούγκα.
Ο παίκτης παίρνει τον… πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανάλογα με το σενάριο, καλείται να βοηθήσει το φίλο του σε περιπτώσεις ατυχήματος, πνιγμού, χημικού εγκαύματος και λιποθυμίας! Ολα αυτά, με διασκεδαστικό τρόπο και αφού μάθει, παίζοντας, να σώζει ζωές. «Αγανάκτησα να βλέπω τα παιδιά να ασχολούνται με παιχνίδια στους υπολογιστές και να επιβραβεύονται όταν πυροβολούν ή σκοτώνουν ανθρώπους. Βλέποντας ένα pc game όπου παίρνεις βαθμούς σκοτώνοντας… πεζούς, είχα την ιδέα να δημιουργήσουμε ένα άλλο ώστε τα παιδιά να διασκεδάζουν αλλά και να ανεβαίνουν επίπεδα όταν βοηθά το συνάνθρωπο. Εξάλλου, όταν το παιδί μαθαίνει να προσφέρει από μικρή ηλικία, δεν το ξεχνάει στην υπόλοιπη ζωή», αναφέρει στον «Α» ο κ. Τσούγκας.

Παίζοντας και… μαθαίνοντας
Ο ψηφιακός δίσκος «Επείγον» απευθύνεται σε παιδιά 7 - 17 χρόνων. Ο παίκτης μαθαίνει τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών διασκεδάζοντας και… σπάει ρεκόρ στην οδήγηση.
Ο τραυματίας στην παιδική χαρά είναι η πρώτη «πρόκληση». Ο παίκτης θα κερδίσει αν του προσφέρει βοήθεια στα πρώτα κρίσιμα λεπτά και το διακομίσει το συντομότερο δυνατόν στα επείγοντα. Πρώτα ακινητοποιεί προσεκτικά τον τραυματία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί ένα ρούχο για να φτιάξει ένα πρόχειρο κολάρο. Το τοποθετεί γύρω από το λαιμό για να σταθεροποιήσει τον αυχένα.
«Μόλις το ασθενοφόρο καταφτάνει, αποστολή του παίκτη είναι να γίνει… Σουμάχερ για να πάει τον ασθενή στο νοσοκομείο χωρίς όμως να τρακάρει! Κάνοντας… ράλι, ο παίκτης έχει το στρες του οδηγού αλλά η γρήγορη οδήγηση έχει θετικό σκοπό: να σώσει το συνάνθρωπο. Ανάλογος είναι ο ρόλος του παίκτη στα υπόλοιπα σενάρια, όπως όταν καλείται να σώσει ένα μισοπνιγμένο παιδάκι. Η επιβράβευση έρχεται μέσα από το παιχνίδι που έχει εκπαιδευτικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα», τονίζει ο κ. Τσούγκας, προσθέτοντας ότι το σκεπτικό που τον οδήγησε στη έκδοση είναι να επηρεαστεί το υποσυνείδητο των παιδιών, έτσι ώστε να τα οδηγήσει σε ανθρωπιστικές και όχι σε εγκληματικές πράξεις.

Σε 600 παιδιά
Στο δεύτερο μέρος του CD, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τη δομή του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» (τμήματα, εξωτερικά ιατρεία, ραντεβού κ.λπ.). Το παιχνίδι έχει διανεμηθεί σε 600 μαθητές κατηχητικού και αναμένεται να μοιραστεί σε σχολεία. «Όσα σχολεία ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο (τηλ. 2310/ 218.838) για να τους διαθέσουμε το CD. Εχουμε στη διάθεσή μας 10.000 ανάτυπα, που στοίχισαν 2.500 ευρώ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το ποσό δόθηκε από τους μαθητές της Σχολής Τυφλών, προσφορά προς τους βλέποντες συμμαθητές τους για να γίνουν καλύτεροι. Το νοσοκομείο διέθεσε 7.500 ευρώ για τη δημιουργία του CD και αναζητά χορηγούς για να εμπλουτιστεί η έκδοση με περισσότερα παιχνίδια και μάλιστα τρισδιάστατα και πιο συναρπαστικά για τα παιδιά», κατέληξε ο κ. Τσούγκας.

Πηγή: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.