Έρευνα της NewbornWishes για τα δώρα της βάπτισης!

Ετοιμάζετε μήπως την βάπτιση του μικρού σας; Η NewbornWishes, η πρώτη online πλατφόρμα δημιουργίας λίστας δώρων, διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα για τα δώρα που λαμβάνουν οι νέες μητέρες στην Ελλάδα στην βάπτιση του μωρού, με σκοπό να μάθουμε από ‘πρώτο χέρι’ την εμπειρία των νέων μαμάδων σε σχέση με τα δώρα που λαμβάνουν. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας παρακάτω:

Ο μέσος όρος δώρων βάπτισης είναι τα 61 δώρα, με τις ερωτηθείσες μαμάδες να δηλώνουν ότι έλαβαν από 5 έως 200 (!) δώρα.

Μόνο το 14% δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τα δώρα που έλαβε για το μωρό του, ενώ τα πιο κοινά προβλήματα που ανέφεραν είναι:
δώρα που δεν ήταν του γούστου των μαμάδων
δώρα που δεν πρόλαβαν να αλλάξουν
δώρα σε λάθος μέγεθος
διπλά (ίδια) δώρα
ρούχα/ παπούτσια σε λάθος μέγεθος για την εποχή
δώρα που δεν είχαν κάρτα αλλαγής

Το 84% των μαμάδων δήλωσε ότι θα επιθυμούσε έναν εύκολο τρόπο να αλλάξει τα δώρα που έλαβε.
Το 85% των μαμάδων θα ήθελε έναν ‘κομψό’ και ‘αποδεκτό’ τρόπο να επικοινωνήσει το τι χρειάζεται σε φίλους και συγγενείς. Οι περισσότερες ανέφεραν ότι ενώ αρκετοί φίλοι και συγγενείς τους ρώτησαν τι χρειάζονται πριν τους κάνουν δώρα, η ερώτηση τις βρήκε κάπως απροετοίμαστες.

Σε σχέση με το τι είναι σημαντικό για εκείνες όταν επιλέγουν οι ίδιες προϊόντα για το μωρό τους, αναφέρουν ότι το σημαντικότερο είναι η ποιότητα. Δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας στις επιλογές τους είναι οι συστάσεις από άλλες μαμάδες, καθώς φαίνεται ότι οι περισσότερες νέες μητέρες ψάχνουν για επιλογές που συστήνονται από τις πιο ‘έμπειρες’ μαμάδες.


Τέλος, μερικά από τα πιο χρήσιμα δώρα βάπτισης που αναφέρθηκαν ήταν ένα δεύτερο (μικρό) καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου για νήπιο, γυμναστήριο δραστηριοτήτων, μικρο-έπιπλα και διακοσμητικά, καρεκλάκι φαγητού για έξω, αλλαξιέρα-τσάντα και ατμομάγειρας.
Πηγή: Η έρευνα της NewbornWishes, διεξήχθη σε δείγμα 63 γυναικών με μωρό < 1 έτους, σε ηλικίες από 26-38, με μεσαίο/ υψηλό οικονομικοκοινωνικό προφίλ. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μαμάδες που αφιέρωσαν χρόνο για να μας βοηθήσουν συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιό μας.