Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Έρχονται σύντομα τα "Windows 8"

Έρχονται σύντομα τα "Windows 8"

Πριν από λίγες ημέρες η Microsoft έδωσε μια πρόγευση για το επόμενο λειτουργικό σύστημα που έχει ήδη στα σκαριά και -προσωρινά τουλάχιστον- αποκαλείται "Windows 8".

Το λειτουργικό σύστημα της επόμενης γενιάς, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, σχεδιάζεται έτσι ώστε να "τρέχει" τόσο σε προσωπικούς υπολογιστές, όσο και σε ταμπλέτες με οθόνες αφής. Το πρόγραμμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πολύ σε ενάμιση χρόνο, αν και η ακριβής ημερομηνία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Η εταιρία συνήθως αφήνει να περάσουν δύο έως τρία χρόνια ανάμεσα στις εκδόσεις δύο διαδοχικών βασικών εκδόσεων του λειτουργικού συστήματός της, πράγμα που τοποθετεί την κυκλοφορία των "Windows 8" ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2012.

Τα πρώτα χαρακτηριστικά των επόμενων Windows παρουσιάστηκαν από τον Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, στην τεχνολογική συνδιάσκεψη D9 στην Καλιφόρνια. Όπως είπε, "φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, επιτραπέζιοι υπολογιστές - όλα μπορούν να λειτουργούν με ένα λειτουργικό σύστημα". "Όλα αυτά τα πράγματα που διαθέτει ένα iPad, μπορούμε να τα έχουμε και με τα Windows", πρόσθεσε.

Τα "Windows 8" θα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer 10 και παράλληλα αναμένεται να ενσωματώνουν το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, που η Microsoft μόλις εξαγόρασε. Επίσης θα αξιοποιούν πολλά χαρακτηριστικά του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της Microsoft για κινητά, του Windows Phone 7. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δυνατότητα του χρήστη να κινείται με την αφή, αλλά το λογισμικό θα λειτουργεί εξίσου καλά με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.