Αρχική InfoDad Έχεις ίωση; Μην οδηγείς

Έχεις ίωση; Μην οδηγείς

089cc9ea-54ff-4675-af55-156bcbe59942Η οδήγηση όταν μας ταλαιπωρεί μία ίωση είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ όσο νομίζουμε, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όπως απέδειξε, το 9% των οδηγών παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο, επειδή φταρνίζονται, ψάχνουν ένα χαρτομάντιλο ή φυσούν τη μύτη τους.

Επακόλουθο; Κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ιδιαιτέρως αυξημένος για όσους διασχίζουν με τα αυτοκίνητά τους λεωφόρους. Η έρευνα υπολόγισε ότι με την ταχύτητα που κινούνται τα αυτοκίνητα στους μεγάλους δρόμους, ο οδηγός μπορεί κάλλιστα να διασχίσει 15 μέτρα με κλειστά μάτια την ώρα που φταρνίζεται.Οι ειδικοί λένε πως το ασφαλέστερο είναι να μην οδηγεί κάποιος όταν έχει ίωση με βήχα, φτάρνισμα και συνάχι. Ωστόσο επειδή αυτό δεν είναι εφικτό, συνιστούν στους κρυολογημένους οδηγούς να αφήνουν απόσταση τεσσάρων αυτοκινήτων από το προπορευόμενο όχημα, ούτως ώστε να έχουν περιθώριο να φρενάρουν με ασφάλεια.

Όπως εξήγησε ο αστυφύλακας Στηβ Ράουντς, από την βρετανική Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, «το φτάρνισμα μπορεί να είναι πολύ δυνατό, ωθώντας τον οδηγό να κλείσει προσωρινά τα μάτια του, ιδίως όταν έχει ένα σοβαρό κρυολόγημα. "Η οδήγηση με αυτά τα συμπτώματα σίγουρα είναι ανεύθυνη και μπορεί να αποτελέσει συμβάλλοντα παράγοντα σε ένα τροχαίο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή και να αποβεί μοιραίο».

Η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του κέντρου αυτοκινήτων Halfords Autocentres, απέδειξε πως σχεδόν ο ένας στους τέσσερις οδηγούς έχει οδηγήσει το αυτοκίνητό του ενώ πάσχει από βαριά ίωση.Πολλοί, εξάλλου, παίρνουν φάρμακα για τα συμπτώματα των ιώσεων, δίχως να ελέγχουν στα φύλλα οδηγιών χρήσεως εάν μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τον χειρισμό μηχανημάτων - και κατ’ επέκταση στην οδήγηση.

«Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων που παίρνουν και να ελέγχουν στις οδηγίες χρήσης τους για τυχόν ειδικές προειδοποιήσεις – κυρίως για το ενδεχόμενο υπνηλίας», υπογράμμισε ο κ. Ράουντς. Και πρόσθεσε, πως ακόμα μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν τις μέρες με βροχή ή πολύ κρύο, που καθιστά τους δρόμους ολισθηρούς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.