Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Έχει κακούς βαθμούς στο σχολείο; Χρειάζεται γυμναστική…

Έχει κακούς βαθμούς στο σχολείο; Χρειάζεται γυμναστική…

Η συστηματική γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά και τους εφήβους με τα μαθήματά τους στο σχολείο, σύμφωνα με την συνδυασμένη ανάλυση προγενέστερων μελετών.
Όπως διαπίστωσαν Ολλανδοί επιστήμονες, όσο πιο δραστήρια είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, ηλικίας 6 έως 18 ετών, τόσο καλύτερα αποδίδουν στα μαθήματά τους.

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στην ανάλυσή τους 14 προγενέστερες μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει από 50 έως 12.000 παιδιά και έφηβοι. Οι δώδεκα από αυτές είχαν διεξαχθεί στις ΗΠΑ, ενώ μία είχε πραγματοποιηθεί στον Καναδά και μία στη Νότιο Αφρική.

Όπως γράφουν οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Αμίκα Σινγκ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vrije, στην επιθεώρηση «Αρχεία Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής» (APAM), εντόπισαν ισχυρά στοιχεία για θετική συσχέτιση ανάμεσα στη φυσική δραστηριότητα και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Η συσχέτιση αυτή μπορεί να οφείλεται σε αρκετούς λόγους, σημειώνουν στο άρθρο τους. Όπως εξηγούν, η συστηματική φυσική δραστηριότητα διεγείρει την παροχή αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο, γεγονός που ενδεχομένως παίζει ρόλο στη βελτίωση των επιδόσεων στα μαθήματα.

Επιπλέον, η γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που καταστέλλουν το στρες και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, ενώ ταυτοχρόνως διεγείρει την ανάπτυξη νέων νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και νέων συνάψεων (συνδέσεων) μεταξύ τους – επιδράσεις που βελτιώνουν τις ικανότητες εκμάθησης, συγκέντρωσης και προσοχής.
Πηγή: Νέα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.