Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Έχω ένα γιο 7 ετών και θα ήθελα από τώρα να ενισχύσω τον οργανισμό του για τον χειμώνα

Έχω ένα γιο 7 ετών και θα ήθελα από τώρα να ενισχύσω τον οργανισμό του για τον χειμώνα

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να μάθω περισσότερα σχετικά τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω ένα γιο 7 ετών και θα ήθελα από τώρα να ενισχύσω τον οργανισμό του για τον χειμώνα. Μου είπαν για το πετιμέζι που περιέχει και σίδηρο. Είναι καλό ή να πάρω κάτι από το φαρμακείο; Είναι λίγο αδυνατούλης, έχει ύψος 1,34 και είναι 26 κιλά. Πέρσι του έδωσα βασιλικό πολτό για 2 μήνες. Θέλω να κάνω το καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση

Απαντά ο Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Καλημέρα Μαρία,
αρχικά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το βάρος του γιου σου βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τις καμπύλες του Δείκτη Μάζας Σώματος. Σχετικά με την λήψη συμπληρωμάτων, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς φυσικά συμπληρώματα διατροφής, όπως είναι ο βασιλικός πολτός και το πετιμέζι. Παράλληλα, αν και δεν αναφέρεις τίποτα σχετικό με την διατροφή του, αυτή θα καθορίσει αν χρειάζεται ο γιος σου κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Όπως λέει και η ονομασία τους, υπάρχουν για να συμπληρώνουν κενά της διατροφής. Πρέπει λοιπόν αρχικά να προσπαθήσεις να παρέχεις μία διατροφή με ποικιλία και πολύ καλές πρώτες ύλες. Στο θέμα των πρώτων υλών μπορείς να εξαντλήσεις την διάθεσή σου για να κάνεις ό,τι το καλύτερο όπως αναφέρεις.
Εάν τελικά αποφασίσεις να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, θα ήταν σκόπιμο να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό διαιτολόγο και να αξιολογήσετε την διατροφή του παιδιού. Εάν παραδείγματος χάρη, δεν καταναλώνει ψάρι, τότε θα πρέπει να επιλέξει τα αμύγδαλα για την κάλυψη των αναγκών του σε ω-3 λιπαρά οξέα. Εάν δεν μπορεί να είναι αρκετά, τότε θα καταλήξουμε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως π.χ. το KRILL OIL. Ένα δηλαδή ιχθυέλαιο που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα και είναι πάλι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής ή καλύτερα τρόφιμο. Εάν καταλήξεις αμέσως στο φαρμακείο, κάτι που δεν θα πρότεινα, αλλά η κατηγορία των προϊόντων το επιτρέπει νομοθετικά, τότε να προτιμήσεις συμπληρώματα διατροφής από "σοβαρές" εταιρείες παραγωγής.

Γιάννης Χρύσου
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Δ/ντης Διαιτολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων
Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής
Δημ. Μόσχα 20 - Μαρούσι
Τηλ. 210-6149088
Κιν. 697-4421217
www.giannischrysou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.