Αρχική Διάφορα "Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα" στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (4/2)

"Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα" στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (4/2)

Το ερχόμενο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18.00 μ.μ. ολοκληρώνεται ο επιτυχημένος κύκλος λογοτεχνικών αναλόγιων «Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα» που διοργάνωσαν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου («Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ). Σκοπός τους ήταν να θυμηθούμε όλοι πως κάποτε και οι πνευματικοί άνθρωποι και δημιουργοί ήταν κι αυτοί παιδιά τα οποία διάβαζαν βιβλία ή περιοδικά και άκουγαν ιστορίες. Οι επιλογές τους δεν άλλαξαν και φαίνονται ακόμα και σήμερα στο έργο και την προσφορά τους. Τα παιδιά που παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις κατάλαβαν καλά πως ένα κείμενο ή μια ιστορία είναι ένα ανοιχτό παράθυρο προς το μέλλον, προς την ζωή που ανοίγεται μπροστά τους, υλικό για να ονειρευτούν τις περιπέτειες και το έργο του ενήλικα που μια μέρα θα γίνουν. Κι οι μεγάλοι που παρευρέθησαν σε αυτές τις εκδηλώσεις ικανοποίησαν την περιέργεια τους για τα παιδικά αναγνώσματα αυτών των δημιουργικών ενηλίκων και τις αντηχήσεις στο έργο τους.
Ο κύκλος αυτός κλείνει με χιούμορ και χαρά με έναν καταξιωμένο και τιμημένο συγγραφέα τον Κυριάκο Ντελόπουλο και έναν νεώτερο, τον συμπολίτη μας Στέλιο Πελασγό. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα περιμένουν παιδιά από γ’ δημοτικού σχολείου ως και μεγάλους για να γελάσουν με το χιούμορ των συγγραφέων και να μάθουν για τα παιδικά βιβλία μιας παιδικής ηλικίας στην προπολεμική, κατοχική και μετακατοχική Ελλάδας και μιας άλλης στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων της δικτατορίας και των πρώτων της μεταπολίτευσης.

Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
πεζόδρομο Μεταμορφώσεως 2, Βόλος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.