Αρχική InfoMommy Νέα Ίχνη καυσίμων σε γαλλικά επιθέματα σιλικόνης

Ίχνη καυσίμων σε γαλλικά επιθέματα σιλικόνης

Μέχρι και καύσιμα περιείχαν τα επιθέματα σιλικόνης της γαλλικής εταιρίας PIP όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του πολύκροτου υγειονομικού σκανδάλου.

Όπως αποκάλυψε το RTL, τα εμφυτεύματα της PIP περιείχαν ένα μείγμα προϊόντων, που είχαν παραγγελθεί από μεγάλους ομίλους βιομηχανικής χημείας, και τα οποία ουδέποτε είχαν ελεγχθεί κλινικά. Ανάμεσα τους ήταν ένα συμπλήρωμα για καύσιμα το baysilone, καθώς και το silopren και το rhodorshil που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του καουτσούκ.

Αυτά τα τρία προϊόντα, σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνονται για τη ρήξη των εμφυτευμάτων. Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας των προϊόντων υγείας (AFSSAPS): “ήταν γνωστό πως η PIP έβαζε ακατάλληλο τζελ, που το χρησιμοποιούν στα τρόφιμα αλλά και στην πληροφορική. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το τζελ που οι γυναίκες έβαζαν σαν εμφύτευμα στο στήθος τους, μπορεί να περιέχει συμπλήρωμα καυσίμου”


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.