Αγνοείται ο πιγκουίνος Happy Feet

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα έχει σκορπίσει η εξαφάνιση του νεαρού αυτοκρατορικού πιγκουίνου που πριν λίγο καιρό προσήλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των επιστημόνων, όταν βρέθηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο καταγωγής του.
Ο Happy Feet, όπως ονομάστηκε ο πιγκουίνος προς τιμήν της ομώνυμης ταινίας, αφού μεταφέρθηκε με ειδικά σχεδιασμένο κλουβί στην Ανταρκτική, το γενέθλιο τόπο, και αφέθηκε ελεύθερος, δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 9 Σεπτεμβρίου. Οι ερευνητές πριν τον απελευθερώσουν, του εμφύτεψαν έναν ειδικό πομπό στο μηρό του και έκτοτε ήταν υπό παρακολούθηση μέσω αναμεταδότη GPS που έδειχνε ότι κατευθυνόταν νοτιοανατολικά. Η Sirtrack, η εταιρία παρακολούθησης θαλασσίων θηλαστικών, που ανέλαβε την παρακολούηση του θαλάσσιου θηλαστικού δήλωσε ότι” Υποθέτουμε πως είτε ο δορυφορικός αναμεταδότης έχει αποσυνδεθεί είτε ένα άγνωστο συμβάν έχει εμποδίσει τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο να βγει στην επιφάνεια”.
Ο Κόλιν Μίσκελι, διευθυντής του Μουσείου της Νέας Ζηλανδίας Te Papa για τα χερσαία ασπόνδυλα στο Ουέλινγκτον αναφέρει σε μήνυμα που ανάρτησε στο ιστολόγιό του, ότι “Ίσως,ο πιγκουίνος μάς ξαφνιάσει όλους όταν εμφανισθεί σε μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων που παρακολουθείται από τους επιστήμονες, όπου ο πομπός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα στο μηρό του θα μας θυμίσει πως κάποτε, πριν από πολύ καιρό, ήταν κάτι παραπάνω από απλώς ένας άλλος πιγκουίνος.”