Αλαλούμ για το ποιος αποφάσισε λουκέτο στα σχολεία του Kέντρου

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα προκάλεσε πανικό μέχρι και στη λειτουργία των σχολείων, καθώς αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 9 Οκτωβρίου κάποια σχολεία στο Κέντρο, χωρίς όμως να αναλαμβάνουν τη σχετική ευθύνη για την απαγόρευση της λειτουργίας ούτε οι Διευθύνσεις των σχολείων ούτε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

Κλειστά θα παραμείνουν το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους, το 46ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών στην περιοχή της Νεάπολης, το 56ο Λύκειο και το 16ο Ενιαίο Λύκειο που βρίσκονται στους Αμπελόκηπους. Επίσης, επισήμως κλειστό θα είναι και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η άφιξη της κυρίας Μέρκελ δεν αποτελεί για την Αθήνα αυτό που θα ονομάζαμε “έκτακτες συνθήκες”, οπότε δεν υπάρχει καμία εντολή ώστε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, ούτε από το υπουργείο ούτε από την Περιφέρεια» ανέφερε ο κ. Αναστάσιος Σαββαΐδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ά Αθήνας.

Εάν συντρέχουν λόγοι λειτουργικοί, όπως είναι η αδυναμία μετακίνησης μαθητών και καθηγητών που φτάνουν στα σχολεία τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε «άτυπα τα σχολεία αυτά μπορούν να παραμείνουν κλειστά» συμπλήρωσε. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει μια πρότερη συνεννόηση με τη Διεύθυνση, έστω τηλεφωνική, μετά από αίτημα των ίδιων των διευθύνσεων των σχολείων

Η Διεύθυνση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, επιβεβαίωσε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, δίχως όμως να υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα από την πλευρά του σχολείου. Η αιτιολογία είναι ότι οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν, λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών συνθηκών, πρόβλημα μετακίνησης, μιας και το σχολείο δέχεται μαθητές από πολλές περιοχές της Αθήνας.

Επίσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης θα παραμείνει κλειστό και το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Διαδίκτυο.