Ταξιδεύουμε στην Καβάλα για την αλφαβητοπαρέλαση

Η Καβάλα είναι πανέμορφη ούτως ή άλλως. Η πετυχημένη όμως διοργάνωση μιας σειράς αποκριάτικων εκδηλώσεων τα τελευταία έξι χρόνια την κάνει ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό. Στο επίκεντρο βέβαια όλων των εκδηλώσεων είναι η μαθητική αλφαβητοπαρέλαση, για την οποία ετοιμάζονται πυρετωδώς οι διοργανωτές αλλά και οι μικροί καρναβαλιστές που θα λάβουν μέρος το τελευταίο Σάββατο του μήνα, στις 26 Φεβρουαρίου. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι ζευγάρια κινουμένων σχεδίων. Έτσι οι στολές των παιδιών θα είναι εμπνευσμένες από τον Μίκι και την Μίνι, τον Αστερίξ και Οβελίξ, την Νταίζη και τον Ντόναλντ και άλλους.
Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εικαστικών Art Attack και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας Φιλίππων. Εκτός από τους παραπάνω φορείς, την όλη προσπάθεια θα πλαισιώσουν, ο δήμος Καβάλας – Φιλίππων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΕΚΑΒ, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία το αποκριάτικο πάρτι για όλα τα μικρά και …μεγάλα παιδιά του δήμου, το οποίο μάλιστα φέτος ονομάζεται… Ντίσνεϊ Πάρτι. Τα παιδιά που θα δώσουν το παρών σε αυτή την εκδήλωση θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά στο βάψιμο της μασκότ της παρέλασης.
Ακόμα, φέτος εκτός από το πάρτι που θα προηγηθεί της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια έκθεση με τις στολές, τα άρματα και τα διάφορα αξεσουάρ και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παρελάσεις των προηγούμενων χρόνων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Καπναποθήκης και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό αλλά και στα σχολεία.