Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας με σπιτικές μάσκες

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πράγματα που κάθε γυναίκα προσέχει πάρα πολύ στην εμφάνισή της. Ειδικά όσες τα βάφουν και χρησιμοποιούν συχνά πιστολάκι, συσκευές και προϊόντα styling έχουν ένα λόγο παραπάνω να τα φροντίζουν περισσότερο. Τι θα λέγατε αντί για την μάσκα εμπορίου που χρησιμοποιείτε να δοκιμάζατε φυτικά προϊόντα, φτιάχνοντας τη μάσκα που σας ταιριάζει από αγνά υλικά; Είναι πολύ εύκολο και αρκετά οικονομικό.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα δείτε αν τη χρησιμοποιήσετε σωστά. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα στα μαλλιά σας τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά καθώς αυτή η μέθοδος βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της μάσκας.

Σας προτείνουμε 5 σπιτικές μάσκες μαλλιών

Μάσκα με ελαιόλαδο
Βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες εμπορίου χάρη στη θεραπευτική του δράση και εν αφθονία στη χώρα μας.
Με ένα πινέλο ή βαμβάκι απλώνετε το λάδι στο δέρμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα την αφήνετε μισή ώρα. Στη συνέχεια πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά.

Μάσκα με μπίρα
Βοηθάει πολύ τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ανακατεύετε 30ml μπίρα με ένα αυγό και τα απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά. Την αφήνετε 20 λεπτά και ξεβγάζετε.

Μάσκα με δαφνέλαιο
Αυτή η μάσκα απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω. Προμηθευτείτε δαφνέλαιο από το φαρμακείο, απλώστε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών και τυλίξτε τα σε μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε το δαφνέλαιο να δράσει για όλο το βράδυ και το πρωί λουστείτε κανονικά.

Μάσκα με αυγό
Είναι μια μάσκα αρκετά ενυδατική και εύκολη. Μην σας ανησυχεί η μυρωδιά του αυγού, φεύγει με το λούσιμο.
Θα χρειαστείτε δύο αυγά και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα με ένα μιξεράκι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Την απλώνετε σε στεγνά μαλλιά και την αφήνετε για περίπου ένα τέταρτο, έχοντας τυλίξει τα μαλλιά με ζεστή πετσέτα. Λούζετε καλά με χλιαρό προς ζεστό νερό.

Μάσκα με μέλι
Χτυπήστε καλά στο μίξερ 3 κουταλιές της σούπας μέλι με 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Εφαρμόστε στις άκρες κάνοντας ελαφρύ μασάζ.Τυλίξτε τα με ζεστή πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λουστείτε με χλιαρό προς ζεστό νερό.