Αρχική Νέα Ανακαλείται γλειφιτζούρι-μπαστούνι από τα Jumbo

Ανακαλείται γλειφιτζούρι-μπαστούνι από τα Jumbo

Στην ανάκληση του προϊόντος «CC 55028-CANDY CANE 28 / ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ», που πωλείται από τα Jumbo, προχώρησε ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από καταγγελία.Το προϊόν ήταν σε τυποποιημένες μεμονωμένες πλαστικές συσκευασίες με ημερομηνία λήξης 09.2014 και αριθμό παρτίδας: 254121 ΝS.
Το γλειφιτζούρι-μπαστούνι πωλείται σε μία από τις ακόλουθες παραλλαγές: 1) λευκό-ροζ, 2) λευκό-ρόδινο, 3) λευκό-έντονο κόκκινο, 4) πολύχρωμο. Από τα δείγματα μόνο το δείγμα λευκό-έντονο κόκκινο είναι μη ασφαλές διότι ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές Ε129, Ε122, Ε124 και Ε102, οι οποίες δεν αναγράφονται ως όφειλαν στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης. Επίσης, στην επισήμανση απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία «Ε102, Ε124, Ε129 & Ε122: μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά». Το προϊόν εισάγεται από την Ρουμανία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.