Αρχική InfoSchool Λύκειο Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας

Ανακαλύπτοντας τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council και το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔιΧηΝΕΤ (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες) διοργανώνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας τα Κυριακάτικα Πρωινά, μια σειρά από διαδραστικά, θεατρικά δρώμενα και πειράματα που σκοπό έχουν να μεταφέρουν στους νέους και το ευρύτερο κοινό την ομορφιά και φαντασία της επιστημονικής σκέψης και να αποκαλύψουν τη μεγάλη προσφορά της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή.

Καλεσμένος τους ο διεθνούς φήμης Peter Wothers, διευθυντής Σπουδών στο Cambridge University, Department of Chemistry και μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα Χημείας για το Royal Society of Chemistry.
Ο Peter Wothers τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του τα έχει αφιερώσει στο να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό ταξιδεύοντας σ' όλο τον κόσμο. (Αυστραλία, Κίνα, κ.λπ.) συμμετέχοντας σε πολλές Science Weeks. Μαζί με τον συνεργάτη του Mark Hudson θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να πάρουν μέρος στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνει το ΕΙΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας. Το πείραμα απευθύνεται σε παιδιά Λυκείου και πρωτοετείς φοιτητές.

Πότε: Κυριακή και Δευτέρα 10 & 11 Απριλίου 2011
Πού: Αμφιθέατρο Α15, Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιουπολη
Ώρα έναρξης: 11.00΄
Είσοδος ελεύθερη
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Κρατήσεις: 210 7273501 +516, e-mail: gramma@eie.gr & mkont@eie.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.