Αρχική Νέα Ανακαλύφθηκε το σωματίδιο του Θεού!

Ανακαλύφθηκε το σωματίδιο του Θεού!

Στις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει τις επόμενες ώρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) για την αναζήτηση του μποζονίου του Χιγκς - το οποίο αποκαλείται και «σωματίδιο του Θεού»- έχει στραμμένα τα βλέμματα η επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters οι επιστήμονες του CERN ανακάλυψαν ένα σωματίδιο, το οποίο θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Χιγκς. Το μποζόνιο Χιγκς προτάθηκε από τον Αγγλο φυσικό Peter Higgs ήδη από το 1964, ως ο μηχανισμός εκείνος με τον οποίο τα σωματίδια αποκτούν τη μάζα τους. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το πεδίο Χιγκς είναι απλωμένο σε όλο το χώρο, και όλα τα σωματίδια επιδρούν διαφορετικά μαζί του. Όσο μεγαλύτερη η αλληλεπίδραση, τόσο μεγαλύτερη είναι και η μάζα τους.

"Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς", ανακοίνωσε ο Τζον Γούμερσλι, επικεφαλής του Science and Technology Facilities Council της Βρετανίας. Παράλληλα ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN κοντά στη Γενεύη δήλωσε: "Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο".

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το ανακαλυφθέν εύρημα με μια θάλασσα από ιξώδες υγρό στην οποία καθώς περνούν τα σωματίδια, επιδραδύνονται και αποκτούν μάζα. Κάθε πεδίο έχει και το σωματίδιό του. Εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια φυσική αφού είναι ο «χαμένος κρίκος» του Καθιερωμένου Μοντέλου (Standard Model) της Φυσικής, που εξηγεί πως αλληλεπιδρούν τα σωματίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.