Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ανανεωθείτε σωματικά και ψυχικά με Gyrotonic

Ανανεωθείτε σωματικά και ψυχικά με Gyrotonic

Μια νέα εναλλακτική μέθοδος γυμναστικής και θεραπείας καθημερινών μυοσκελετικών προβλημάτων έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή της. Το Gyrotonic είναι μια ολιστική μέθοδος προσέγγισης του ανθρωπίνου σώματος. Είναι τρισδιάστατη και εκμεταλλεύεται όλη την κινητικότητα της Σπονδυλικής Στήλης. Έχει ειδικό εξοπλισμό και βασίζεται στις αρχές τη Yoga, του Tai chi, της κολύμβησης και του χορού. Είναι μια μέθοδος κυκλικών ασκήσεων με ροή όπου ασκεί ολόκληρο το σώμα, καρδιοαναπνευστικά, μυικά και σκελετικά. Τα κέρδη πολλά.

ΟΦΕΛΗ

 • Αυξάνει την ελαστικότητα, τον συντονισμό και την ισορροπία
 • Κινητοποιεί τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους
 • Ελευθερώνει το σώμα από τον πόνο και τους περιορισμούς
 • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και της ενέργειας
 • Δυναμώνει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
 • Συμπληρώνει την Φυσικοθεραπεία και τις μεθόδους αποκατάστασης
 • Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
 • Αναζωογονεί το πνεύμα και την ψυχή

Στη μέθοδο gyrotonic συνδυάζονται οι φυσιολογικές θέσεις του σώματος με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, μία και μόνο άσκηση περιλαμβάνει ταυτόχρονα έκταση, κάμψη και περιστροφή του κορμού. H περιστροφική αυτή κίνηση έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση πολλαπλών αρθρώσεων και τη βαθιά ενδυνάμωση του σώματος. Το πολυμηχάνημα που χρησιμοποιείται  λειτουργεί σαν τέσσερα διαφορετικά όργανα και είναι γνωστό με το όνομα «Gyrotonic Expansion System». Oι ασκήσεις μπορούν να γίνουν και με τη χρήση στρωμάτων ή ειδικών σκαμπό, οπότε και το πρόγραμμα ονομάζεται «Gyrokinesis». Απαραίτητη είναι η συμμετοχή του κινησιολόγου που καθοδηγεί και σας δείχνει τη σωστή στάση του σώματος, σας τεντώνει και ταυτόχρονα κάνει μαλάξεις στο σώμα.

Οι αλλαγές στο σώμα γίνονται αντιληπτές από την πρώτη φορά! Οι πόνοι στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη υποχωρούν και το σώμα λύνεται.

GYROKINESIS
Το Gyrokinesis διέπεται από τις ίδιες αρχές με το Gyrotonic αλλά χωρίς τη χρήση του εξοπλισμού. Το μάθημα γίνεται ομαδικά στο έδαφος. Μοιάζει με χορογραφία γεμάτη ροή και ρυθμό.

ΟΦΕΛΗ

 • Προάγει τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης και των συνδέσμων
 • Αυξάνει τη μυϊκή δομή, έκταση, ευλυγισία και ευθυγράμμιση
 • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, του λεμφικού συστήματος και της ενέργειας
 • Βελτιώνει τη συγκέντρωση
 • Σωματική αφύπνιση
 • Προλαμβάνει και βοηθά στις κινήσεις της καθημερινότητας


Ιστορική αναδρομή

Ο Julio Horvath, Ούγγρος στην καταγωγή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρουμανία. Ωστόσο θεωρεί τον εαυτό του ως ΄΄παγκόσμια ύπαρξη΄΄.
Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την κολύμβηση, την ενόργανη, την κωπηλασία καθώς και με άλλα αθλήματα. Στην ηλικία των 19 ενδιαφέρθηκε για τον κλασσικό χορό και μέχρι να φτάσει τα 21 είχε ήδη πρωτεύοντες ρόλους στην Κρατική Όπερα της Ρουμανίας. Το 1970, σε μια παράσταση στη Ρώμη αυτομόλησε και έμεινε σε προσφυγικό καταφύγιο για 6μήνες. Έπειτα δέχτηκε πολιτικό άσυλο στην Αμερική και κατέληξε στην Νέα Υόρκη. Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφερε να λάβει μέρος σαν χορευτής στο Huston Ballet όπου και ξεκίνησε παραστάσεις. Ένας τραυματισμός όμως στον Αχίλλειο Τένοντα έθεσε την καριέρα του σε σύντομο τέλμα.
Μετακόμισε το 1977 στο St. Thomas στα Virgin Islands όπου και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη Yoga και την εσωτερική αναζήτηση. Δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο ονόμασε αρχικά ΄΄ Yoga for Dancers΄΄ και σήμερα είναι γνωστό ως Gyrokinesis.
Επέστρεψε στην Νέα Υόρκη το 1980 και άρχισε να διδάσκει τη μέθοδό του στο Central Park. Μόλις άρχισε να αποκτά οπαδούς άνοιξε το ‘’White Cloud Studio’’ με κύριο στόχο να βοηθήσει τους χορευτές να κάνουν καλύτερες πιρουέτες. Αυτό το όνειρο τον οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου μηχανήματος και στην ονομασία της μεθόδου ‘’Gyrotonic Expansion System’’.
Σήμερα άνθρωποι όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο έχουν ωφεληθεί από αυτό το σύστημα.

Μάθετε περισσότερα:http://www.g-kinetics.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.