Αρχική InfoMommy Νέα Ανταλλάξτε βιβλία στο διαδίκτυο

Ανταλλάξτε βιβλία στο διαδίκτυο


Ελευθερώστε» ή αποκτήστε δωρεάν ένα βιβλίο στο διαδίκτυο… με μια απλή ανταλλαγή! Η νέα τάση των βιβλιοφάγων τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα, είναι η «ανταλλαγή» μεταχειρισμένων βιβλίων μέσα από παγκόσμιους διαδικτυακούς τόπους που έχουν και ελληνικά forum.

Πολλοί μέχρι σήμερα κατέφευγαν στο δανεισμό από τις δημοτικές βιβλιοθήκες με μόνο μια εγγραφή αλλά τι γίνεται όμως με το ωράριό τους; Τη λύση έδωσαν τα συγκεκριμένα sites που κατάφεραν να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση προς τα βιβλία.

Γρήγορα και πανέξυπνα, κάθε λάτρης των βιβλίων μπορεί να γίνει μέλος των siteμε μια απλή εγγραφή και ουσιαστικά να διαμορφώσει το προφίλ που επιθυμεί. Από εκεί και πέρα, πρέπει να πληροφορεί τα υπόλοιπα μέλη για τα βιβλία που επιθυμεί να ανταλλάξει ή τα βιβλία που αναζητά! Με άλλα λόγια, μπορείτε και εσείς να μετατρέψετε τη βιβλιοθήκη σας… σε δανειστική, με αντάλλαγμα καινούρια ταξιδιάρικα βιβλία.

Πόσες φορές έχει τύχει να στοιβάξετε βιβλία χωρίς δεύτερη σκέψη στην αποθήκη σας ή πόσα αναγνωσμένα βιβλία βρίσκονται στα ράφια σας απλά ως διακοσμητικά; Η ιδέα καταφέρνει να επαναφέρει τον κύκλο «ζωής» ενός βιβλίου και να χαρίσει γνώσεις σε έναν νέο αναγνώστη… Ας τα «αποφυλακίσουμε» λοιπόν από τη βιβλιοθήκη μας!

Τα περισσότερα λειτουργούν μέσα από τη χρήση πόντων, δηλαδή κάθε βιβλίο που λαμβάνετε κοστίζει έναν πόντο ή δύο αν σταλθεί από άλλη χώρα. Το μόνο κόστος σε όλη τη διαδικασία είναι τα έξοδα της ταχυδρομικής αποστολής ενός βιβλίου. Για κάθε δύο βιβλία που λαμβάνετε θα πρέπει να στείλετε ένα δικό σας, ώστε να διατηρηθεί η ροή του site. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να δώσετε τους πόντους σας ακόμα και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή νοσοκομεία για το καλό πολλών παιδιών!

Όλα τα βιβλία είναι φορτωμένα στο σύστημα των sites και μπορείτε εύκολα να τα εξερευνήσετε μέσα από ένα απλό search. Σκεφτείτε… μπορείτε να λάβετε οποιοδήποτε βιβλίο από περίπου 120 χώρες του πλανήτη και σε κάθε γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα μειώνετε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την εκτύπωση ενός βιβλίου.

Οι ιστοσελίδες «ανταλλαγής» Βιβλίων

WhatsOnMyBookshelf: Σε αυτό το site μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε λίστες βιβλίων, ώστε να τα κατηγοριοποιήσετε με την ανάλογη ετικέτα. Έτσι η ανταλλαγή βιβλίων αλλά και η εύρεση του ιδανικού βιβλίου για εσάς γίνεται πιο εύκολη!

BookCrossing: Πρόκειται για ένα διεθνές site, που έχει και Ελληνικό forum. Συνεργάζεται με πάνω από 100 χώρες και τα μέλη του φτάνουν τα 850.000. Εκτός από την ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ των μελών του, διοργανώνονται και συναντήσεις για όλους τους λάτρεις της γνώσης, της ανάγνωσης αλλά και της συγγραφής.

BookMooch: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα σας βοηθά να ταχυδρομήστε αλλά και να λάβετε βιβλία από κάθε σημείο του πλανήτη. Μπορείτε να ρωτήσετε άλλα μέλη για τα βιβλία που αναζητάτε ή ακόμα και να λάβετε αίτηση ενδιαφέροντος για ένα δικό σας βιβλίο.

PaperBackSwap: Ανταλλάξτε τα βιβλία με άλλους αναγνώστες με μοναδικό κόστος την τιμή των ταχυδρομικών τελών. Όπως σε κάθε άλλο site, έτσι και στο PaperBackSwap κάθε μέλος διαθέτει στο προφίλ του όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αποστολές και τις παραλαβές του, ώστε να κρίνετε αν επιθυμείτε ή όχι την αποδοχή της αίτησής του.

http://www.flowmagazine.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter