Αρχική Νέα Αντιδράσεις για τις παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Πάρκο

Αντιδράσεις για τις παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Πάρκο

Ακόμη μια φορά θέμα δημιουργήθηκε με τις παραστάσεις με δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μάλιστα, οι αντιδράσεις έφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε στις 2 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Παννελαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών για τη διακοπή της παράστασης.

«Η αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου, εκτός των άλλων, το στερεί από τη φυσική και κοινωνική του ζωή και από τα διαρκή ερεθίσματα που είναι απαραίτητα για την διαβίωση και την εξέλιξη του» τονίζει σε ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο.

Από την άλλη πλευρά, η διεύθυνση του Αττικού Πάρκου χαρακτηρίζει τις παραστάσεις των δελφινιών «εκπαιδευτικές» και την επίθεση που δέχεται από τις φιλοζωικές εταιρείες «άδικη» και «παράλογη». «Τα ζώα εξαναγκάζονται να κάνουν κόλπα εγκλωβισμένα σε μια 'μικρή' λεκάνη. Αυτές οι παραστάσεις εξυπηρετούν τις ανθρωποκεντρικές μας ανάγκες» αντιτείνει η Π.Φ.Π.Ο.

Οι φιλόζωοι υποστηρίζουν ότι οι δεξαμενές των δελφινάριων αδυνατούν εκ φύσεως να προσομοιάσουν το φυσικό περιβάλλον των κητών, με αποτέλεσμα αυτά να βασανίζονται και να πεθαίνουν πρόωρα.

Ακόμη,οι φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι αυτά τα δελφίνια χρησιμοποιούνται παράνομα για παραστάσεις, διότι έχουν κατασχεθεί από το 2010 από το Δασαρχείο και παραμένουν εκεί λόγω έλλειψης χώρου.

«Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε συνεργασία με άλλους φορείς που αγωνίζονται για το ίδιο θέμα, την προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος σ' αυτή την παρανομία και την νοοτροπία», καταλήγει η Π.Φ.Π.Ο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.