Αρχική Infokids Υγεία Αντιμετωπίζουμε τις ψείρες μέσω αρωματοθεραπείας

Αντιμετωπίζουμε τις ψείρες μέσω αρωματοθεραπείας

treating_head_lice

Η ψείρα μεταδίδεται από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους ή και με την ανταλλαγή μολυσμένων προσωπικών αντικειμένων (κασκόλ, κορδέλες). Οι ψείρες δεν πετούν, αλλά σέρνονται στο τριχωτό του κεφαλιού.

Οι ψείρες μπορεί να μολύνουν οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά τα παιδιά 3-11 χρονών κινδυνεύουν περισσότερο.

Τρόποι πρόληψης
Να αποφεύγουμε στενές επαφές με άτομα που έχουν προσβληθεί - όσον είναι δυνατόν!

Να χρησιμοποιούμε δικές μας χτένες, κορδέλες για τα μαλλιά, καπέλα, πετσέτες, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, που θεωρούνται πιθανές εστίες επιμόλυνσης.

Να εξετάζουμε τα παιδιά για πιθανή μόλυνση χρησιμοποιώντας ένα ειδικό χτενάκι με το οποίο χτενίζουμε τα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες. Για να διευκολύνουμε τη διέλευση της χτένας μεταξύ των τριχών χωρίς να προκαλείται πόνος και "σπάσιμο" της τρίχας, μπορούμε προηγουμένως να εφαρμόσουμε σε στεγνά μαλλιά βιολογική μαλακτική κρέμα LAVERA με μέλι και αμύγδαλο. Το χτένισμα πρέπει να γίνεται τμηματικά σε όλο το τριχωτό. Χωρίζουμε δηλαδή σε τμήματα τα μαλλιά και χτενίζουμε το κάθε τμήμα τουλάχιστον 5 φορές. Κάθε φορά σκουπίζουμε με ένα χαρτομάντιλο το μαλακτικό που απομακρύνεται με τη χτένα. Τέλος, ξεπλένουμε όλο το κεφάλι με ζεστό νερό.

Να εφαρμόζουμε το ειδικό αρωματοθεραπευτικό ανθόνερο (με αιθέρια έλαια Tea Tree, Cinnamon, Eucalyptus, Citronella & Palmarosa) για την πρόληψη των ψειρών κάθε φορά που πρόκειται να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με πιθανές εστίες επιμόλυνσης. Ψεκάστε πριν από κάθε έξοδο σε χώρο μαζικής εστίασης (σχολείο, παιδικό πάρτυ, παιδότοπος, κ.ά.)

Τρόποι αντιμετώπισης
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που απευθύνονται στην αντιμετώπιση των ψειρών. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν γνωστές για την αντιφθειρική τους δράση φαρμακευτικές ουσίες όπως είναι το μαλάθειο, το βενζόλιο, οι πυρεθρίνες, το καρβονύλιο και το λινδάνιο. Κάποιες από αυτές τις ουσίες θεωρούνται εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ανάπτυξη ανοχής των ψειρών σε πολλά από τα φάρμακα αυτά. Δηλαδή, αλόγιστη χρήση των σκευασμάτων αυτών καθιστά τις ψείρες ανθεκτικές απέναντί τους.

Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ψειρών των παιδιών μας είναι η χρήση αρωματοθεραπείας. Το ειδικό αρωματοθεραπευτικό λάδι της Aura Vitae Cosmetics εμπλουτισμένο με τα πιο αγνά αιθέρια έλαια (όπως Tea Tree, Cinnamon, Eucalyptus, Citronella & Palmarosa) εφαρμόζεται για τουλάχιστον 1 ώρα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Κατόπιν χτενίζουμε τμηματικά όλο το κεφάλι επαναλαμβάνοντας 5 φορές το κάθε τμήμα. Απομακρύνουμε τις ψείρες και τις κόνιδες και τις καταστρέφουμε. Επαναλαμβάνουμε τη χρήση του αρωματοθεραπευτικού ελαίου πριν από κάθε λούσιμο μέχρι την τελική απομάκρυνση ψειρών και κόνιδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.