Αντιμετωπίστε τον ήλιο με ρούχα υψηλής αντηλιακής προστασίας

UVA, UVB, ακτινοβολία, βλαβερές ακτίνες, τρύπα του όζοντος, αντηλιακά έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Η ανάγκη προστασίας από τις θαυματουργές αλλά και επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες είναι πλέον γνωστή σε όλους μας. Τι κάνουμε όμως γι αυτό; Φοράμε το αντηλιακό μας, “παστώνουμε” και τα πιτσιρίκια μας πριν βγούμε από το σπίτι… αλλά μετά από λίγο το ξεχνάμε. Πόσοι από εμάς εναλαμβάνουμε την επάλειψη κάθε δύο ώρες; Η λύση για τα μικρά μας αλλά και για μας είναι τα αντηλιακά ρούχα!

Απευθύνονται πρώτα απ’ όλα στα μικρά παιδιά που και πάρα πολλές ώρες εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και δεν έχουν συνείδηση του κινδύνου που τα απειλεί. Το επιπλέον πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός των μικρών παιδιών παράγει ελάχιστη μελανίνη που, όπως όλοι ξέρουμε, αποτελεί την μοναδική άμυνα του οργανισμού στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις καταστρεπτικές συνέπειες της (φακίδες, κηλίδες, απαίσιες ρυτίδες,καρκίνος του δέρματος, μελάνωμα).

Τα αντιηλιακά ρούχα, είναι τα μοναδικά ρούχα που προσφέρουν αποτελεσματική προστασία στα παιδιά και όχι μόνο, αφού είναι κατασκευασμένα με ειδικά υφάσματα, με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας UPF 50+, πιστοποιημένο από τον ARPANSA ((Υπηρεσία Προστασίας Ακτινοβολίας και Πυρηνικής Ασφαλείας της Αυστραλίας), μπλοκάρουν τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, και τις κρατάνε μακριά από το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών , (αλλά και το δικό σας), και έχουν το πλεονέκτημα ότι ο δείκτης προστασίας παραμένει σταθερός ανεξάρτητα αν είναι στεγνά η βρεγμένα. Τα αντηλιακά ρούχα όμως δεν απευθύνονται μόνο στα μωρά και στα μικρά παιδιά. Θα βρείτε στα εξειδικευμένα φαρμακεία ή σε πιστοποιημένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ρούχα για αφήβους αλλά και ενηλίκους. Είναι φυσιολογικό να αναρωτηθείτε, «γιατί τα αντηλιακά ρούχα με δείκτη προστασίας UPF είναι τόσο ειδικά;» Η κοινή μπλούζα εμποδίζει 50% της UV ακτινοβολίας και πολλά καθημερινά καλοκαιρινά ενδύματα προστατεύουν ακόμα λιγότερο, και μόλις βραχούν, ακόμη και αυτή η μικρή προστασία χάνεται. Τα ελαφρά σε βάρος αντηλιακά ρούχα με δείκτη προστασίας UPF 50+ όχι μόνο εμποδίζουν τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, αλλά έχουν ειδικές προδιαγραφές σχεδιασμού, πολλά σημεία διέλευσης του αέρα, ώστε να αυξάνουν την αντηλιακή προστασία να στεγνώνουν γρήγορα και να είναι δροσερά και άνετα, ακόμα και σε μια εξαιρετικά ζεστή μέρα.

Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος να κάνετε ένα ρούχο αντηλιακό. Αν δεν έχετε τα χρήματα να αγοράσετε τα αυθεντικά πρωτότυπα, κυκλοφορούν στο εμπόριο σκόνες πλυντηρίου που μετατρέπουν τα ρούχα σε αντηλιακά. Οι πωλητές υποστηρίζουν ότι πλένοντας τα ρούχα σας με αυτές τα μετατρέπετε σε αντηλιακά για τουλάχιστον 20 πλύσεις.

Ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες: www.mott55.com, www.sunprotectionclothing.gr, http://www.sunveil.com/, https://sunguardsunprotection.com/index.php