Αρχική Περιβάλλον Αντιμετωπίστε τον καύσωνα οικολογικά και οικονομικά

Αντιμετωπίστε τον καύσωνα οικολογικά και οικονομικά

Ο υδράργυρος ήδη σκαρφάλωσε στα ύψη κι εμείς αναζητάμε τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον για να δημιουργήσουμε συνθήκες δροσιάς.

Αν η πρώτη σκέψη για να κατεβάσετε τη θερμοκρασία 2-3 βαθμούς στο χώρο σας είναι τα κλιματιστικά, εμείς θα σας προτείνουμε μια σειρά από εναλλακτικούς τρόπους, προσαρμοσμένους σε χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό, που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη θερμοκρασία σε ευχάριστα επίπεδα.

* Πίσω από τις κουρτίνες. Κλείστε τις κουρτίνες όταν ο ήλιος μεσουρανεί. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δημιουργήσετε ένα θερμομονωτικό στρώμα, αφού το στρώμα αέρα ανάμεσα στις κουρτίνες και το παράθυρο θα λειτουργήσει σαν θερμομονωτικό υλικό.
* Αξιοποιήστε την εξάτμιση του νερού. Γεμίστε με νερό κάμποσα κεραμικά δοχεία και τοποθετήστε τα κοντά στα ανοίγματα του σπιτιού (παράθυρα, μπαλκονόπορτες, φεγγίτες). Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το νερό που εξατμίζεται ή απορροφάται από τα φυτά μέρα παρά μέρα.
* Μην ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες όταν η θερμοκρασία φτάνει τα ύψη. Προτιμήστε να αερίζετε το σπίτι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος είναι μικρότερη ή ίση με τη θερμοκρασία εντός του σπιτιού.
* Φυλλοβόλα δέντρα. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχετε εναντίον της ζέστης. Αν τα φυτέψετε γύρω γύρω, το όφελος θα είναι διπλό: το καλοκαίρι θα σκιάζουν την κατοικία, ενώ το χειμώνα που απογυμνώνονται από τα φύλλα, θα επιτρέπουν στο φως του ήλιου να μπαίνει μέσα. Αν ο χώρο σας είναι περιορισμένος, επιλέξτε αναρριχητικά φυτά (κισσό, βουκαμβίλια) και καλύψτε τους τοίχους που εκτίθενται στον ήλιο. Αν μένετε σε διαμέρισμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα φράχτη από φυτά που θα ακολουθεί τη γραμμή των κάγκελων. Ιδανικά φυτά θεωρούνται το ευώνυμο, ο γαύρος, η τούγια, η δάφνη, ο καλλιστήμονας.
* Εγκαταστήστε τέντες, στέγαστρα και πέργκολες. Αν μπορείτε να διαθέσετε ένα χρηματικό ποσό, συμβουλευτείτε έναν πολιτικό μηχανικό ειδικευμένο σε θέματα βιοκλιματικής για τα ξύλινα κινητά σκίαστρα που θα μπορούσατε να προσαρμόσετε μπροστά από τις μπαλκονόπορτες και τις τζαμαρίες.
* Τοποθετήστε ρόλερ και blinds στα παράθυρα. Μπορείτε να τα ελέγχετε χειροκίνητα ή με διακόπτες και τηλεχειριστήρια.
* Επιλέξτε ανεμιστήρες δαπέδου ή οροφής. Οι τελευταίοι πλέον διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Στα θετικά τους αναφέρεται η εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν. Ωστόσο, για να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό, πρέπει ο χώρος να είναι ψηλοτάβανος. Οι τιμές για τους ανεμιστήρες δαπέδου ξεκινούν κατά μέσο όρο από €35, ενώ για εκείνους της οροφής από €110.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.