Αντιμετώπισε την αλλεργική ρινίτιδα φυσικά

Η αλλεργική ρινίτιδα στην κυριολεξία βασανίζει πολλούς ανθρώπους, ιδίως καθώς ξεπροβάλλει η άνοιξη. Έχεις όμως ποτέ προσπαθήσει να αντιμετωπίσεις τα δάκρυα, την καταρροή, το φτάρνισμα και τη δύσπνοιά σου με φυσικούς τρόπους;

Ας δούμε 3 εναλλακτικές θεραπείες με τις οποίες μπορείς να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

1. Ομοιοπαθητική

Λαμβάνοντας υπόψη τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά της περίπτωσής σου, ο ομοιοπαθητικός θα σου χορηγήσει το φάρμακο, που όχι μόνο θα καταστείλει τα συμπτώματα της αλλεργίας, αλλά θα θωρακίσει συνολικά τον οργανισμό σου.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Κλείσε ένα ραντεβού σε ομοιοπαθητικό πριν από την εμφάνιση των αλλεργικών συμπτωμάτων και ακολούθησε τη θεραπευτική αγωγή που θα σου συστήσει. Φάρμακα όπως το Allium cepa, Pulsatila, Nux Vomica, Sambatila, Bryonia και Euphrasia συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιθανές επιλογές του. Αν το καθυστερήσεις και τον επισκεφτείς η αλλεργική ρινίτιδα βρίσκεται σε έξαρση, τότε ενδεχομένως να σε ανακουφίσει με Arsenicum album ή Lobelia inflate.

2. Βοτανοθεραπεία
Η τσουκνίδα (Urtica dioica) θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας. Τόσο το βάμμα όσο και το έγχυμα των φύλλων της φημίζονται για τις αντιισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Η καθημερινή κατανάλωση τσουκνίδας συμβάλλει στη ρινική αποσυμφόρηση και την τόνωση του αναπνευστικού συστήματος.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Πιες 3 φορές τη μέρα έγχυμα που θα ετοιμάσεις χρησιμοποιώντας 1 κ.γ. αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας για κάθε φλιτζάνι. Υιοθέτησε αυτή την καθημερινή συνήθεια πριν από την εκδήλωση των συμπτωμάτων και συνέχισε όταν οξυνθεί η κατάσταση.

3. Βελονισμός
Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, ακόμη και από την πρώτη συνεδρία. Η πανάρχαια αυτή μέθοδος ενισχύει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να τον βοηθά να αντιδρά καλύτερα απέναντι στα αλλεργιογόνα ερεθίσματα.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Επισκέψου ένα βελονιστή και ακολούθησε τον κύκλο συνεδριών που θα κρίνει ότι χρειάζεσαι. Συνήθως στα χρόνια νοσήματα, όπως είναι η αλλεργική ρινίτιδα, συστήνονται 6-12 επισκέψεις. Οι πρώτες συνεδρίες, που ανάλογα με την περίπτωση διαρκούν 20 – 40 λεπτά, ενεργοποιούν τα σημεία που θα τονώσουν συνολικά τον οργανισμό σου, ενώ στη συνέχεια ο ειδικός θα επικεντρωθεί στο εκάστοτε πρόβλημα.