Αρχική InfoTeens Υγεία Αν έχεις μυς, θα ζήσεις περισσότερο!

Αν έχεις μυς, θα ζήσεις περισσότερο!

Μην αφήσετε τα βιβλία, αλλά μην παραμελήσετε και την γυμναστική. Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σουηδική επιστημονική έρευνα οι νέοι, τουλάχιστον τα αγόρια, που έχουν γερούς μυς, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολλά χρόνια.
Η ελλιπής μυϊκή δύναμη κατά την εφηβεία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο, ανάλογο με το πάχος και την υψηλή πίεση του αίματος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό bmj.com και σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φιν Ράσμουσεν του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, μελέτησαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών για μια περίοδο 24 ετών. Τους έκαναν τρία τεστ μυϊκής δύναμης και ως πρόωρος θάνατος ορίστηκε ο θάνατος πριν την ηλικία των 55 ετών. Στη διάρκεια της 24χρονης έρευνας, 26.145 άτομα πέθαναν (ποσοστό 2,3%). Οι τυχαίοι τραυματισμοί και οι αυτοκτονίες ήταν η κυριότερη αιτία θανάτου, ακολουθούμενες από τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.