Αν πάτε, θα “πιαστείτε” στο Αγκίστρι του

Το ενδεχόμενο των πολυήμερων διακοπών ίσως να απομακρύνεται εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών από το φετινό σας πλάνο. Και ποιος σας είπε ότι δεν μπορείτε να ικανοποιηθείτε από μικρές, οικονομικές, κοντινές αποδράσεις; Μια δελεαστική πρόταση είναι το Αγκίστρι. Μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα αποτελεί τον μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού!

Πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να “αγγίζουν” τα καταγάλανα νερά του, θα ικανοποιήσει από το πρώτο λεπτό όλες σας τις αισθήσεις. Οι μυρωδιές της θάλασσας μπερδεύονται με αυτές του πεύκου και το βλέμμα σας θα γαληνέψει από τα χρώματα.

Το Αγκίστρι έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου.

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί, χωρίς μεγάλα υψόμετρα. Οι επισκέπτες που τους αρέσει η πεζοπορία μπορούν να κάνουν πολύ όμορφες διαδρομές, πάνω σε μοναδικά μονοπάτια, μέσα στο πανέμορφο δάσος του νησιού. Αυτό που επίσης πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στο νησί κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα, υπάρχουν πεζοδρομημένοι δρόμοι και, όπως καλά καταλαβαίνετε, είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε όσοι έχετε αρκετά μικρά παιδιά.

Δεξιά της Σκάλας, πηγαίνοντας δυτικά, ο παραλιακός δρόμος μας οδηγεί, μετά από 2 χλμ., στο Μεγαλοχώρι ή Μύλο, που διαθέτει πολύ ωραία παραλία με βότσαλο και άμμο για κολύμπι. Το Μεγαλοχώρι είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού.

Η Μάρεζα είναι μια αμμώδης παραλία, πνιγμένη στο πεύκο, με βαθιά πεντακάθαρα νερά.
Η πρόσβαση είναι εύκολη με κάθε μεταφορικό μέσο. Στην Απόνησο μπορούμε να θαυμάσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Αργοσαρωνικού.

Το Μετόχι είναι ένα πανέμορφο, γραφικό και πολύ δροσερό χωριό με πανοραμική θέα.
Με μία παρακαμπτήριο φθάνουμε στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, που αποτελείται από την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα.

Κάτι ακόμη που αξίζει να κάνετε, είναι ο περίπλους του νησιού με μια βάρκα που θα νοικιάσετε.

Λίγα λόγια για την Ιστορία
Το Αγκίστρι μαζί με την Αίγινα και τα γύρω νησιά αποτέλεσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού Βασιλιά Αιακού. Κατά τον Ομηρο, το Αγκίστρι είχε την ονομασία Κεκρυφάλεια, που σημαίνει “στολισμένη κεφαλή” και εμφανίζεται σαν σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωϊκό Πόλεμο. Αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Απόνησος, η Μεγαρίτισσα και το Κοντάρι. Σε όλη τη δυτική ακτή του νησιού υπάρχουν, λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βυθισμένες αρχαιότητες. Διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχουν στο Μεγαλοχώρι, στο Πνευματικό κέντρο. Τα ευρήματα αυτά φανερώνουν ότι το νησί πρωτοκατοικήθηκε τουλάχιστον από τον 5ο π.Χ. αιώνα, από Πελοποννήσιους που ήρθαν στο νησί.

Πού θα μείνετε

Laza Beach Inn, Σκάλα, τηλ. 22970 – 91345
Saronis Hotel, Σκάλα, Αγκίστρι, τηλ: (+30) 22970 – 91394
Vasilaras Hotel, Σκάλα Αγκίστρι, τηλ. +30 22970 9138
Aquarius Village Apartments, Σκάλα Αγκίστρι, τηλ. +30 22970 91302. Mobile phone (all year) +30 6984 068612

Πώς θα πάτε

Τα Δρομολόγια Ferry Boats

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για το Αγκίστρι, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες.

Τα δρομολόγια εκτελούν: Hellenic Seaways: 210-4117341

Δρομολόγια με Ιπτάμενα Δελφίνια

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 55 λεπτά

Τα δρομολόγια εκτελούν:

Flying Dolphins:
Αγκίστρι: 22970-27462
Πειραιάς: 210-41.99.000

AEGEAN Flying Dolphins:
Αγκίστρι-Μύλοι: 22970-91171
Πειραιάς: 210-4121654, 4121647

Για να πληροφορηθείτε τις αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στο τηλ.
210-41.47.800 ή με το πρακτορείο στη Σκάλα: τηλ. 22970 – 91171