Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Απαγόρευση εξόδου από τη Βρετανία στον πίνακα "Το παιδί με το περιστέρι" του Πικάσο

Απαγόρευση εξόδου από τη Βρετανία στον πίνακα "Το παιδί με το περιστέρι" του Πικάσο

Όχι μόνο έργα τέχνης αλλά ολόκληρα μνημεία από άλλες χώρες και πολιτισμούς -όπως και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα- κατέχουν με νόμιμο ή παράνομο τρόπο στο Βρετανικό έδαφος αλλά "Το παιδί με το περιστέρι" δεν το αφήνουν να περάσει τα σύνορα!

Ο πίνακας που ζωγράφισε ο Πάμπλο Πικάσο το 1901, σε ηλικά 19 ετών, απαγορεύεται να μεταφερθεί στο εξωτερικό με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της Βρετανίας που προσπαθεί να πετύχει την παραμονή του διάσημου έργου του Πικάσο σε Βρετανικό έδαφος. Το έργο δημοπρατήθηκε πρόσφατα από τον οίκο Christies και αγοράστηκε από έναν ιδιώτη. Η αξία του υπολογίζεται περίπου στα 50 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού της Βρετανίας, η απαγόρευση της μεταφοράς του πίνακα ισχύει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου ενώ η βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αγοράσει τον πίνακα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.