Απαλλαγείτε από κατάθλιψη, αϋπνία, ακόμα και σχιζοφρένεια με γιόγκα

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ κατέληξαν ότι η γιόγκα μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ήπια κατάθλιψη και στην αϋπνία ενώ μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας και της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η γιόγκα, με παράδοση έως 5.000 ετών, είναι μια ινδική πρακτική πολύ δημοφιλής  σε όλο τον κόσμο καθώς και στην Ελλάδα. Η μεγάλη της διάδοση έχει δημιουργήσει όμως και κάποια προβλήματα αφού δεν είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος αν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα διάφορα γυμναστήρια είναι οι κατάλληλες για να προσφέρουν τις ολιστικές θεραπευτικές ιδιότητες της γιόγκα.

Ο Μουραλί Ντοραϊσγουάμι, ο επικεφαλής ερευνητής της σχετικής έρευνας, ανέφερε ότι η σύγχρονη επιστημονική γνώση έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της αρχαίας ινδικής πρακτικής. Όπως είπε, η γιόγκα είναι «πολλά υποσχόμενη» αναφορικά με τις ψυχιατρικές διαταραχές και, όταν εξασκείται από τους ασθενείς, μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους, αλλά και στην πρόληψή τους.