Απαλότερο δέρμα για το καλοκαίρι με άλατα μπάνιου

Αν μπορείτε να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας, απολαύστε μια ειδική θεραπεία-περιποίηση στη μπανιέρα σας με άλατα μπάνιου.

Φυσικά υπάρχουν πολλές ιδέες για προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας όπως το γάλα, η λάσπη, τα ανόργανα στοιχεία αλλά μάλλον κανένα δεν είναι ευκολότερο κι αποτελεσματικότερο από τα άλατα μπάνιου για να μαλακώσει το δέρμα αλλά και να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα.

Σε τι θα σας βοηθήσουν

Το μπάνιο σε αλατισμένο νερό έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει το ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα από τα συμπτώματα της ψωρίασης αλλά ανακουφίζει και τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών. Τα οφέλη αυτά μπορούν να μεγιστοποιηθούν αν επιλέξετε άλατα της Νεκράς Θάλασσας. Η Νεκρά Θάλασσα είναι δέκα φορές πιο αλμυρή από οποιαδήποτε άλλη θάλασσα στη γη. Τα φυσικά άλατα της Νεκράς θάλασσας είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Τα άλατα που συλλέγονται από την Νεκρά θάλασσα είναι δέκα φορές πλουσιότερα από το κοινό αλάτι της θάλασσας σε κάλιο, που εξισορροπεί τους ηλεκτρολύτες, χαλαρώνει τους μυς και βοηθάει στην μετάδοση των σημάτων ανάμεσα στα νεύρα (κίνηση νεύρων), σε ασβέστιο, που είναι φυσικό καταπραϋντικό, σε ψευδάργυρο που έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Τα άλατα της Νεκράς θάλασσας περιέχουν επίσης μαγνήσιο, που είναι ορυκτό το οποίο αποβάλλεται από τον οργανισμό κάτω από στρεσογόνες συνθήκες, ενώ έχει ιδιότητες επούλωσης, θεραπείας και ενυδάτωσης του δέρματος. Επίσης είναι πλούσια σε χλώριο, νάτριο, βρώμιο και θειικό άλας.
Τα φυσικά στοιχεία της Νεκράς θάλασσας προσφέρουν ανακούφιση στους ασθενείς που επισκέπτονται στην περιοχή, αλλά χαρίζουν και ένα μπάνιο θεραπείας σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν στο σπίτι τους.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεγκέβ του Ισραήλ, πειραματίστηκαν με 30 ασθενείς που είχαν ψωρίαση με λουτρά αλάτων για είκοσι λεπτά, κάθε ημέρα, για τρεις εβδομάδες. Οι μισοί από τους ασθενείς έκαναν μπάνιο με κοινό θαλασσινό νερό, ενώ οι άλλοι μισοί χρησιμοποιούσαν αλμυρό νερό της Νεκράς θάλασσας.

Τα αποτελέσματα
Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά αλλά στη δεύτερη περίπτωση, με τα άλατα της Νεκράς θάλασσας η ψωρίαση μειώθηκε σε εντυπωσιακό βαθμό.

Είστε έτοιμες;
Γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και προσθέστε τη συνιστώμενη κάθε φορά ποσότητα αλάτων (περίπου ένα φλιτζάνι περίπου 200 ml είναι αρκετά). Μείνετε χαλαρή μέσα και μουλιάστε για 20 λεπτά. Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεστε για να καρπωθείτε τα οφέλη από αυτή τη θεραπεία. Αν μείνετε για πολύ περισσότερο, ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα κι αντί για ενυδατωμένη, να νιώσετε αφυδατωμένη. Στη συνέχεια, πλυθείτε με σαπούνι και ξεπλύθείτε με χλιαρό νερό. Τα άλατα είναι επίσης ιδανικά για να ξεκουράσετε τα πόδια σας. Διαλύστε ½ φλιτζάνι άλατα σε μια λεκάνη και αφήστε τα πόδια σας μέσα πάλι για 20 λεπτά. Αν τα άλατα Νεκράς Θάλασσας είναι ακριβά για την τσέπη σας, και τα απλά άλατα θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Θα τα βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, καλλυντικών και ίσως σε κάποια φαρμακεία.