- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αποκριά και Κούλουμα στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χαλαρώσουμε από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας και την ρουτίνα που μοιραία μας επιβάλλει. Αν δεν έχετε προγραμματίσει ήδη κάποιο ταξιδάκι και δεν θέλετε να φύγετε μακριά από τον κλεινόν άστυ, το καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας είναι ο ιδανικός προορισμός για σας.
Με κεντρικό σύνθημα “Τίνος ο χαρταετός φέτος θα πάει πιο ψηλά;” το καταφύγιο Μπάφι μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, με πλήθος δραστηριοτήτων και πολλά νηστίσιμα εδέσματα. Οι υπεύθυνοι του καταφύγιου έχουν προγραμματίσει δύο πακέτα φιλοξενίας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας μπορείτε να επιλέξετε το μονοήμερο πακέτο ανήμερα του εορτασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια πεζοπορική διαδρομή δίωρης διάρκειας στην περιοχή Μόλα της Πάρνηθας με τελικό τους προορισμό το βιότοπο των ελαφιών, όπου οι συνοδοί θα έχουν
ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με υπαίθριες δραστηριότητες που στηρίζονται στην ομαδικότητα και τη ψυχαγωγία της ομάδας προσφέροντας παράλληλα άπλετο γέλιο. Η επίσκεψη θα κλείσει με ένα νηστίσιμο πικ νικ με γευστικά σαρακοστιανά εδέσματα.
Για τους λάτρεις της εξοχής και της ορεινής ζωής, προτείνεται το τριήμερο πακέτο δραστηριοτήτων και διαμονής που ξεκινά το Σάββατο 5 Μαρτίου. Οι επισκέπτες αφού τακτοποιηθούν στα δωματιά τους, θα έχουν τη δυνατότητα για μια μοναδική ποδηλατάδα δίωρης διάρκειας στις όμορφες ποδηλατικές διαδρομές, που αγκαλιάζουν το δρυμό της Πάρνηθας, σε χωματόδρομους ή δασικούς δρόμους και για τους πιο έμπειρους σε μονοπάτια. Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαδρομές περνάνε κάτω από τα πανύψηλα έλατα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται στάσεις για να μπορείτε να απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο. Το βράδυ, θα διοργανωθεί βραδινή πεζοπορία για να ανακαλύψετε τα ξωτικά του δάσους. Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί πεζοπορία στο φαράγγι του Κελάδωνα και σπηλαιολογία στο σπήλαιο του Πανός. Το σπήλαιο Πανός πήρε το όνομά του από τη λατρεία των Νυμφών και του Πάνα, του τραγοπόδαρου θεού των αρχαίων, προστάτη των βουνών, των δασών, των σπηλαίων και των ποιμνίων. Βρίσκεται στην αριστερή πλαγιά της χαράδρας της Γκούρας σε υψόμετρο 620 μ., στο βουνό Ταμίλθι, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας, του Δήμου Φυλής. Η πρόσβαση γίνεται από την Αγ. Τριάδα – Παλαιοχώρι. Κατά τη διαδρομή ο επισκέπτης θα διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το δρυμό της Πάρνηθας το 2007. Πανύψηλα και επιβλητικά έλατα, πλατάνια και καστανιές στην όχθη του ποταμού συνθέτουν ένα απαράμιλλο τοπιό. Στο σπήλαιο θα διεξαχθεί καταρρίχηση (rappel) με ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας που θα προμηθευτούν οι συμμετέχοντες. Το σπήλαιο αποτελείται από δύο θαλάμους που συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολύ στενό και χαμηλό πέρασμα. Στην πηγή και στις γεμάτες νερό σταλακτιτικές λεκάνες του πρώτου θαλάμου ζούσαν πριν λίγα χρόνια
τα σπάνια νιρφαγκούς (μικρά υδρόβια ζώα). Το σπήλαιο ονομάζεται και «Λυχνοσπηλιά», χάρη στα πολυάριθμα λυχνάρια, περί τα 2.000, που βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική έρευνα. Το τριήμερο πακέτο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με την προαναφερθείσα πεζοπορική διαδρομή.
Η ιδέα να συνδυάσετε το τριήμερο με μια εξόρμηση στη φύση λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας είναι εκπληκτική. Θα φορτίσετε τις μπαταρίες σας, θα ξεκουραστείτε, θα χαρείτε τις φυσικές ομορφιές του εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και θα γιορτάσετε συντροφιά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα την Καθαρά Δευτέρα.

Για το μονοήμερο πακέτο οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: ενήλικες 20€ και παιδιά 10€

Το τριήμερο πακέτο στοιχίζει 130€/άτομο

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΑΦΙ
Πανεπιστημίου 46 -Αθήνα
Τηλ. 210 2403556, 210 2469050(καταφύγιο)
και 210 38 33168 (γραφείο Αθήνας)
www.mpafi.gr