Αρχική Infokids Αποδράσεις Απόδραση στο Πολιτιστικό Πάρκο

Απόδραση στο Πολιτιστικό Πάρκο

Αν ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τη φύση και θέλετε το ίδιο και για τα παιδιά σας οργανώστε μικρές αποδράσεις στη φύση αλλά και κοντά στην πόλη, με λίγα χρήματα. Το Πολιτιστικό Πάρκο προσφέρεται για διαφορετικές αποδράσεις κάθε Σαββατοκύριακο.

Τα παιδιά μαθαίνουν πως είναι η ζωή στο χωριό, φυτεύουν λαχανικά, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, επισκέπτονται το λαογραφικό μουσείο, φροντίζουν μικρά ζώα ενώ κάθε εβδομάδα τους περιμένει και μια διαφορετική έκπληξη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Πάρκο προσκαλεί εσάς και τα παιδιά σας να γνωρίσετε τη ζωή στη φύση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες: Καθημερινή ζωή στο χωριό, Περιβαλλοντική Δραστηριότητα, Δράσεις στο Μουσείο, Φροντίδα μικρών ζώων και μια έκπληξη.

Τα παδιά σε ρόλο αγρότη φυτεύουν κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα και άλλα λαχανικά στο βιολογικό περιβόλι του Πάρκου. Στη συνέχεια μαθαίνουν πως να προστατεύσουν τα ζωάκια στήνοντας φράγματα στο ποταμάκι, περιηγούνται στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας και μαθαίνουν πως ζυμώνεται και ψήνεται το ψωμί. Μαζεύουν αυγά από τις πάπιες του πάρκου και γίνονται μικροί σεφ μαγειρεύοντας με τη βοήθεια της κυρά Φροσύνης το γεύμα της ημέρας με βιολογικά προϊόντα.

Η απασχόληση διαρκεί 1 ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών,
οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ. ενώ κοστίζει 5 ευρώ.

Στο πάρκο μπορείτε να κάνετε πικ νικ, βόλτες με το ποδήλατο, να βρείτε ενδιαφέροντα βιβλία στην Ανοιχτή Βιβλιοθήκη ή να κάνετε με τα παιδιά σας βόλτα με το τρενάκι.

Πού: Το Πολιτιστικό Πάρκο βρίσκεται στο 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο.

Τηλέφωνο: 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.