Αρχική Διάφορα Απόκριες στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (25/2)

Απόκριες στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (25/2)

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσκαλεί παιδιά και γονείς το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα που έχουν προσαρμοστεί στο κλίμα των εορτασμών Αποκριάς.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των επιτυχημένων προβολών Cine-Πρωινά με ταινίες παιδαγωγικού χαρακτήρα για όλη την οικογένεια, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών» του Γου Τιαν Μινγκ στις 11.00 π.μ. και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο, σχετικό με το θέμα της ταινίας. Η ταινία είναι ένα γοητευτικό παραμύθι για τον μαγικό χώρο του θεατρικού θεάματος και την παραδοσιακή τέχνη της μάσκας από τον Γου Τιαν Μινγκ, που η περίφημη τέταρτη γενιά των κινέζων κινηματογραφιστών αναγνωρίζει ως μέντορά της. Στο Σετσουάν, στη δεκαετία του '30, ο Γουάνγκ, ο «βασιλιάς των μασκών», ένας ηλικιωμένος πλανόδιος καλλιτέχνης, φημισμένος για τη γρήγορη εναλλαγή των προσωπείων στις παραστάσεις του, αναζητεί κληρονόμο για να του μάθει τα μυστικά της τέχνης του, που σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να κληροδοτείται μόνο σε αγόρι - ποτέ σε κορίτσι. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής διαφθοράς, όπου οι φτωχές οικογένειες αναγκάζονται να πουλούν τα παιδιά τους για να επιβιώσουν, ο Γουάνγκ αγοράζει ένα αξιαγάπητο αγόρι, τον «Ντόγκι», στο οποίο αρχίζει να μαθαίνει την τέχνη του. Οταν όμως ανακαλύπτει ότι ο Ντόγκι είναι στην πραγματικότητα κορίτσι, ο Γουάνγκ θα θελήσει να το διώξει... Η μικρή όμως κατορθώνει να τον συγκινήσει κι όταν ο Γουάνγκ μπλέκει άθελά του σε μια υποτιθέμενη απαγωγή, μόνο η μικρή Ντόγκι θα μπορέσει να τον βοηθήσει.
Η ταινία είναι υποτιτλισμένη και θα προβληθεί κατ’ εξαίρεση στις 11.00 π.μ. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ.

Μετά το τέλος της ταινίας θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό εργαστήριο κατασκευής, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό μικρότερης ηλικίας παιδιά, με τη συνοδεία, όμως κάποιου κηδεμόνα. Το εργαστήριο θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και προσφέρεται δωρεάν.

Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, τα παιδιά που θα ήθελαν να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα πρέπει απαραιτήτως να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, Φανή Καμπάνη, τηλ. 2810 283219 & 288708, (εσωτ. 106) μεταξύ 12.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οίκος Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού
Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7 Ηράκλειο,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter